Már megkezdődött az informális átadás-átvétel

2024.06.17. 14:30

Átvették megbízólevelüket Hévíz új irányítói

Átvették megbízólevelüket az októberben megalakuló hévízi képviselő-testület tagjai, miután a június 9-i helyhatósági választás eredménye jogerőre emelkedett.

Péter B. Árpád

A megbízólevelek átvétele után (b-j) Szabó Balázs, dr. Keserű Áron, Mörkné Győrvári Henriette, Vértes Erzsébet, Torsa Dániel és Naszádos Péter

Fotó: Péter B. Árpád

A dokumentumot elsőként Naszádos Péter megválasztott polgármesternek nyújtotta át dr. Farkas Sándor, a helyi választási bizottság elnöke, majd sorra következtek a leendő városatyák és -anyák: dr. Keserű Áron, Torsa Dániel, Szabó Balázs, Mörkné Győrvári Henriette és Vértes Erzsébet. Gelencsér János egy későbbi időpontban veszi át megbízólevelét.

Dr. Farkas Sándor leszögezte, „ez a jogi aktus lezárja a választásokat és legitimálja azokat”, akik tagjai lesznek az októberben megalakuló új testületnek. Az elnök megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek a voksolás „törvényes és méltó” megrendezésében.

Az októberben hivatalba lépő új polgármesternek s valamennyi képviselőnek Papp Gábor, Hévíz jelenlegi első embere is gratulált, és arról beszélt, Naszádos Péterrel már találkoztak, megkezdték az informális átadás-átvételt, a hivatalos ceremónia pedig szeptember 30-án lesz.

A városvezető kollégái nevében azt ígérte: „addig is megfelelően, pontosan és hatékonyan végzik majd munkájukat, nemcsak a hivatalban, hanem az intézményekben is.” Hozzátette, nyugodt, zökkenőmentes átmenetre törekszenek.

Az új testület tagjai, a törvényi szabályozásnak megfelelően, október 1-je után tesznek majd esküt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában