Évek óta tervezték

2024.05.30. 18:30

Felújították a zalaegerszegi Liszt-iskola ebédlőjét

A szülők, az iskolai alapítvány, az önkormányzat és a tankerület támogatásának köszönhetően megújult a Liszt Ferenc Általános Iskola ebédlője.

Arany Gábor

Az átadáson: Kajári Attila, az alapítványi kuratórium két tagja: Pungor Tamás és dr. Kőrössy Teréz, Winklerné Fehér Lívia, Galbavy Zoltán, Péntek József, Schrettner Adrienn

Fotó: A szerző

Ezzel lényegében befejeződött a kapuit 1972-ben megnyitott, napjainkban 400 diákot fogadó intézmény több éve tartó rekonstrukciója.
Mint Winklerné Fehér Lívia, az iskola igazgatója a csütörtöki átadáskor érdeklődésünkre elmondta, már több évvel ezelőtt megtervezték a másfél száz férőhelyes ebédlő felújítását, ám a koronavírus-járvány közbeszólt. Tavaly novemberben viszont már bejelenthette a szülőknek, hogy a felújítás elkezdődik, mégpedig az iskola “Gyermekeinkért, a jövőnkért" Alapítványának anyagi finanszírozásával és Galbavy Zoltán önkormányzati képviselő segítségével, valamint a tankerülettel karöltve. A tavaszi szünetben elkezdett kivitelezésben két szülő, Schrettner Adrienn és Péntek József vállalt oroszlánrészt. A bútorok beszerzésében a melegítőkonyhát üzemeltető Hungast volt segítségükre. Az önkormányzat által 1,5 millió forinttal támogatott, közel kilencmillió forint értékű beruházásban a falburkolat, a padlózat újult meg, valamint a bútorokat cserélték ki. 
Az elmúlt években több száz millió forint értékben történtek felújítások az iskolában, amely az oktatás mellett rendszeresen otthont ad rendezvényeknek, és ezek bevételével az iskolai alapítványt támogatják, mondta el az átadás kapcsán Galbavy Zoltán. Köszönet illeti a lisztes közösséget az összefogásért, aminek eredmény az ebédlő felújítása, mondta Kajári Attila, a tankerület igazgatója. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában