Jó az idei szezon

2024.05.18. 16:00

Epernap a zalaegerszegi piacon

Epernapot tartottak ma a zalaegerszegi piacon, több helyi termelő árulta a főszezonjához érkezett gyümölcsöt, a Vásárcsarnok pedig eperkoktéllal kínálta az érdeklődőket. Élő zene tette hangulatosabbá a vásárlást a zsúfolásig megtelt piactéren, ahol a virágárusok standjainál és az epertermelőknél is sokan álltak sorba.

Szabó Judit
Goldfinger Dávidék 2 hektáron termelnek epret
Fotó: Szabó Judit

– Lakhegyen termelünk két hektáron epret – említette Goldfinger Dávid termelő.  – Az időjárás kedvezett a gyümölcsnek, nagyon jó minőségű az idei termés és a mennyiséggel is elégedettek vagyunk – mondta a zaolnak, hozzátéve, tapasztalata szerint az elmúlt tíz évben most a legkiválóbb a termés. Az érdeklődés is nagy iránta, nincs az a mennyiség, amit ne tudnának eladni.

Lakhegyen három fajtát termelnek, így a szezont körülbelül hat hétre tudják elnyújtani. Igyekeznie kell tehát annak, aki a fagyasztóba vagy a lekvárba valót be akarja szerezni. Az eper kilóját 1800-2000 forint körüli áron adták szombaton a zalaegerszegi piacon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában