Választás 2024

2024.05.16. 19:30

Cseh Katalin: európai szinten legyen ellensúlya az Orbán-rendszernek

Az önkormányzati és az európai parlamenti választás kiváló alkalom arra, hogy a momentumosok kiálljanak a tisztaság, a fejlődés, a változás mellett.

Arany Gábor

Ezt Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom  európai parlamenti képviselője fogalmazta meg, aki párttársával, Tompos Márton országgyűlési képviselővel részt vett a zalaegerszegi Kertvárosban csütörtökön délután a Demokratikus Koalíció és a Momentum grill partyján, ami része volt a Momentum országjáró programjának. 

A Momentum teljesen új alapokra helyezte az európai parlamenti politizálást, sikerült felfrissíteni az európai és a magyar közéletet, és ezt folytatni kell, mondta Cseh Katalin. Azért küzdenek, hogy európai szinten legyen ellensúlya az Orbán-rendszernek. Ezért szeretnék elérni a csatlakozást az Európai Ügyészséghez, azt hogy az uniós támogatásokat közvetlenül a települések, vállalkozók, civil szervezetek kapják meg. Ellensúlyként létre kell hozni az európai közmédiát és az uniós zöldhatóságot, a hiteles tájékoztatás, a környezetünk védelme érdekében. Szükség van európai gyermekvédelemre is, mert látható, hogy a Fidesz nem védi meg a magyar gyermekeket, jelentette ki Cseh Katalin.

A Momentum Mozgalom országjáró rendezvénye a következő hetekben ellátogat Lentibe, Nagykanizsára és Keszthelyre.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában