A világnap alkalmából

2024.05.13. 13:00

Balett és néptánc Nagykanizsán

A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI közel 160 néptáncos és klasszikus balettos diák közreműködésével szombaton táncnapi gálát szervezett a HSMK színháztermében.

Benedek Bálint

Moldvai táncok, előadja a továbbképzős osztály

Fotó: ZH

Baráth Adrien igazgató köszöntőjében elmondta: a 2018-19-es tanév nyújtott számukra utoljára lehetőséget erre a  rendezvényre. A Covid és a rezsiköltségek miatti terembezárások, a kiszámíthatatlanság is közrejátszott abban, hogy nem is tervezhettek eddig ezzel a bemutatkozó esttel. A programot az önkormányzat mellett a Kanizsai Zeneiskoláért Alapítvány támogatta.

A klasszikus balett osztály nyitó műsora
Fotó: ZH

- Nagy örömünkre szolgál az is, hogy újra érdeklődnek a művészeti iskola táncművészeti képzése iránt - folytatta. - Olyan közösségek alakultak ki ismét, melyek fontos összetartó kapcsot jelentenek a gyermekek életében. Többen választják hivatásuknak a táncművészetet, de sokan kapcsolódnak be az alapfokú művészeti tanulmányaik befejezése után az amatőr táncegyüttesek világába is. A fellépőket Gara Lídia balettmester, Kócza Attila és Vizeli Dezső néptánctanár készítette fel. A zenei kíséretet a Bojtár Népzenei Együttes biztosította.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában