Pünkösdi fesztivál

2024.05.20. 13:50

Alkalom a kikapcsolódásra

A tavaszi időszak legnagyobb közösségi programját rendezték az elmúlt hét végén Lispeszentadorjánban. A pünkösdi fesztivál rengeteg érdeklődőt vonzott, szinte teljesen megtelt a faluház körüli tér.

Gyuricza Ferenc

Ihos József a lispeszentadorjáni közönség előtt

Fotó: Gyuricza Ferenc

A település leköszönő polgármestere, Árkus Béla arról beszélt lapunknak, hogy a pünkösd nemcsak egyházi ünnep, hanem remek alkalom arra is, hogy a helyi közösséget összekovácsolja. Annak idején emiatt honosították meg a fesztivált a településen, és ezen szándékuk az évek múltával sem változott.

- Azt szerettük volna, hogy legyen egy alkalom, ahol a falubeliek, az elszármazottak, a távolabb élő barátaink kellemes körülmények között kikapcsolódhatnak vagy feleleveníthetik régi emlékeiket – magyarázta a polgármester. – A fesztivál ehhez kínál kereteket. A program szombaton kezdődött a helyi makramé-készítő és a maróci gyertyaöntő szakkörök tagjainak munkáiból nyílt kiállítással, vasárnap pedig egy tíz csapatos főzőversennyel indítottunk, amit kulturális műsor követett.

Árkus Béla hozzátette: ez a második év, hogy a főzőversenyen nem hirdetnek eredményt, minden résztvevőt egységesen jutalmaznak. Az ételeket ezért nem is szakértő zsűri kóstolta, hanem a délutáni műsor fellépői közül hárman, Ihos József humorista, valamint a Parlando énekegyüttes két tagja, Fábián Péter és Dávid Katalin.

- Ez már a negyedik év, hogy meghívtak Lispeszentadorjánba, és eddig minden alkalommal nagyon jó ételeket kóstolhattam itt – mondta Ihos József. – Ezúttal mindegyik más karakterű étel volt, nem is lehetett volna a helyezésekről dönteni. Azt szoktam mondani, az a legjobb étel, amit egy vendéglőbe beülve szívesen megrendelnék magamnak. A ma készültek mindegyikére elmondhatom ezt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában