Megállapodás a Magyar Fejlesztésösztönző Irodával

2024.05.24. 18:30

A közvetlen kezelésű európai uniós források lehívásában kívánják segíteni Zalaegerszeget

Zalaegerszeg önkormányzata és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium háttérintézménye, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) között együttműködési megállapodás született a város és térsége versenyképességének növelése, és a közvetlen kezelésű európai uniós források lehívásának elősegítése érdekében.

Antal Lívia

Dr. Petri Bernadett és Balaicz Zoltán írta alá az együttműködési megállapodást

Fotó: Pezzetta Umberto

A megállapodást Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és dr. Petri Bernadett, a MFOI ügyvezetője, az uniós források közvetlen lehívásáért felelős miniszteri biztos írta alá a zalaegerszegi GreenTech zöld energia és fenntarthatóság konferencia második napján, pénteken.

Balaicz Zoltán elmondta, hogy a város élen jár az európai uniós források megszerzésében, a KEHOP, a TOP és a TOP Plusz programok keretében számos megvalósított beruházás igazolja ezt. A MFOI-val megkötött szerződés azt hivatott elősegíteni, hogy Zalaegerszeg a 2021–2027-es európai uniós ciklusban minél több közvetlen uniós forráshoz jusson. Ebből a támogatásból kívánják többek között a város komplex csapadékvíz-kezelési rendszerét kiépíteni.

Dr. Petri Bernadett elmondta, feladatuk az, hogy a 400 milliárd euró közvetlen uniós forrásból minél több támogatást le tudjanak hívni, Zalaegerszeggel is együttműködve. A város és térsége partnerségében például a kutatás-fejlesztést, a zöld átállást szolgáló projektek kaphatnak kedvező elbírálást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában