Esemény

2024.05.20. 18:00

A keresztény nagykorúság kezdete

A keresztény egyház születésnapján, pünkösdkor tartottak koncelebrációs szentmise keretében bérmálást Szepetneken, a Szent Őrzőangyalok plébániatemplomban. Kilenc helyi fiatal számára dr. Székely János, a szombathelyi egyházmegye főpásztora szolgáltatta ki a szentséget.

Gyuricza Ferenc

Dr. Székely János Szalai Blanka számára szolgáltatja ki a bérmálás szentségét

Fotó: Gyuricza Ferenc

A püspök arra hívta fel az általános iskolás korú, de a szentség kiszolgáltatásával a keresztény nagykorúság határát átlépő fiatalok figyelmét, hogy a bérmálás nem egy folyamat végét, hanem éppen ellenkezőleg, egy öntudatos, hittel teli, keresztényi élet kezdetét jelenti. Példabeszédében többek között Jézus feltétlen és önzetlen szeretetéről szólt, illetve olyan fontos regulákra hívta még fel a jelenlévők figyelmét, mint a szülők iránt érzett tisztelet kifejezése vagy a fogantatástól számított élet védelme.

A liturgiában dr. Székely János mellett a helybéli plébános, Heiter Róbert Gottfried atya, valamint a letenyei esperesi kerület esperese, Becsehely plébánosa, Horváth Gábor vett részt. A szentmisén a zenei szolgálatot Nagykanizsa miklósfai templomának kórusa látta el, orgonán Metz László működött közre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában