Átláthatóság, városi lakógyűlés, közösségi költségvetés

2024.05.23. 17:30

A DK zalaegerszegi programpontjai a közelgő önkormányzati választásokra

A város életét és közösségét érintő fontos kérdésekről rendszeresen tartanak zalaegerszegi lakógyűlést, abban az esetben, ha az önkormányzati választásokon ehhez bizalmat nyernek, mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Keresztes Csaba, a választásokon a Demokratikus Koalíció és a Momentum támogatásával induló polgármesterjelölt. A tájékoztatón Békési Tamás önkormányzati képviselőjelölttel együtt szóltak a politikai programjukról.

Zaol.hu

A DK és a Momentum sikeres szereplése esetén a zalaegerszegiek időről időre közvetlenül dönthetnének fontos kérdésekben, például a Kossuth Lajos utca jövőjével kapcsolatban.  Mindenki véleménye számít, hangsúlyozták, így minden évben megalkotnák a városi közösségi költségvetést. Vállalnák, hogy jövő évtől minden évben forrást biztosítanak a városi költségvetésben a városi közösség ötleteinek megvalósítására.

Felszabadítanák a várost, megszüntetnék a politikai kivételezés korszakát, mivel úgy látják, az élet sok területén, kisebb szinteken csak az aktuális hatalmi háttérrel lehet érvényesülni Zalaegerszegen. Közvetlen európai forrásokat felhasználva fejlesztenék a várost, fogalmazták meg a DK és a Momentum törekvéseit. Az Orbán-kormány miatt Magyarország jelentős uniós forrásoktól esett el az elmúlt években, jelezték, ők azért dolgoznának, hogy a kormány megkerülésével, közvetlenül az önkormányzatoknak szánt pénzekből tudják tovább fejleszteni Zalaegerszeget.

A lehető legnagyobb átláthatóságot biztosítanák az önkormányzat működésében és a közbeszerzések terén,  a közgyűlési közvetítések visszanézhetők lesznek bármikor, a bizottsági ülések jegyzőkönyveit nyilvánosságra hozzák, a közbeszerzéseket még nagyobb nyilvánossággal fogják kezelni, amennyiben elnyerik a választók bizalmát, fogalmazott Keresztes Csaba.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában