Kenyeres Oszkár és Jakab Sándor lesznek a vendégek

2024.04.14. 19:30

Újabb izgalmas előadással folytatódik a "Hadak útján" a nagykanizsai Halis-könyvtárban

A Hazajáró című műsor műsorvezetőinek beszámolójával folytatódik az ingyenesen látogatható "Hadak útján" hadtörténeti előadás-sorozat április 17-én, szerdán 18 órakor a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtárban.

Benedek Bálint

Kenyeres Oszkár (balról) és Jakab Sándor egy korábbi előadáson

Forrás: ZH

A nagykanizsai Huszár András amatőr történelemkutató és a bibliotéka két évvel ezelőtt hívta életre a sorozatot. Céljuk, hogy hadtörténeti ismereteket adjanak át az érdeklődőknek továbbá, hogy bemutassanak olyan katonahősöket, akik önfeláldozóan és bátran szolgálták a hazát, ezáltal példaképek lehetnek a mai korban is.

– A mostani, sorrendben tizenkettedik rendezvényen az érdeklődők a Hazajáró című, Magyar Örökség díjjal és Prima Primissima közönségdíjjal elismert honismereti műsor házigazdáit, Kenyeres Oszkárt és Jakab Sándort hallgathatják meg – fogalmazott Huszár András. – A Hadiösvényen címet viselő vetítettképes előadásukon mesélnek majd kárpát-medencei utazásaikról, melyek során felkeresték a magyar hadtörténelem jeles személyeihez kötődő helyszíneket, csatatereket és hősi emlékműveket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában