Programajánló

2024.04.15. 17:00

Szombaton tartják a Szent György-hegyi pincejárást

Szombaton rendezi meg a birtokszemlékkel egybekötött idei Szent György-hegyi pincejárását Zalatárnok önkormányzata. A program délelőtt 10.45 órakor kezdődik a dombháton található TreFrontane kápolnánál.

Gyuricza Ferenc

Erről Soós Zsolt polgármester tájékoztatta lapunkat. Elmondta: a Szent György-hegyi pincejárás az egyik leginkább bevált tavaszi rendezvénye a községnek, amely évről évre számos érdeklődőt vonz. Nemcsak a helyiek és zalatárnoki kötődésű, vagy a dombháton birtokkal rendező személyek vesznek részt rajta, a környező településekről is akadnak látogatóik.

- A már hagyományosnak tekinthető pincejárás annak idején Gulyás Andrea kezdeményezésére jött létre, s idén tizenkettedik alkalommal rendezzük meg – magyarázta Soós Zsolt. – Sajnos, az alapító már nem lehet velünk, ám a szervezésben lánya, Gulyás Veronika vette át a szerepét, így nála, illetve az önkormányzatunknál lehet előzetesen jelentkezni a rendezvényre.

A programról Soós Zsolt annyit mondott: a találkozót követően a TreFontane kápolnánál Nagy Tamás plébános szőlővessző szentelést tart, majd Tüh Annamária növényvédelmi szakembertől hallhatnak előadást a jelenlévők az aktuális munkákról. Ezt követik a pincelátogatások és birtokszemlék, illetve a borkóstolók. A program közös vacsorával ér véget, ennek helyszíne ugyancsak a TreFontane kápolna melletti terület lesz. A pincejárást rossz idő esetén másik időpontban rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában