Édes, sós, krémes és reform finomságok

2024.04.15. 14:30

Süteményversenyt rendeztek Gutorföldén

Gutorföldén ismét meghirdették az évek óta hagyományos süteményversenyt, melynek eredményhirdetését szombaton tartották a művelődési házban.

Korosa Titanilla

A süteményversenyre Gutorföldén 17-en neveztek összesen 26 különböző finomsággal

Fotó: Korosa Titanilla

A versenyre, ahogy az elmúlt években, most is apró-, krémes és reformsütemény, torta, kelt és a gyerekeknek indított kategóriában lehetett nevezni. Sokféle finomság érkezett: mogyorós keksz, almás szelet, palacsintatorta, sajtos és lekváros pogácsa, néger kocka, fonott kalács, kókuszos csiga és kukoricalisztből sütött piskóta is szerepelt a süteményversenyre nevezett finomságok között.

Néhány a versenyre nevezett süteményekből 
Fotó: Korosa Titanilla

Ez alkalommal összesen 26 sós vagy édes süteményt, pogácsát sütött a 15 felnőtt és a 2 gyermek nevező. Voltak, akik többfélével jelentkeztek. Kóstolhatott a zsűri négyféle kelt tésztát, tortát, 10 különböző krémes, 5 apró- és 4 reformsüteményt, utóbbiból kétszer annyit készítettek például, mint az elmúlt évben.

A süteményeket a Tüske Lászlóné, Ivanics Sándorné és Kásáné Tarsoly Ibolya alkotta szakértő zsűri bírálta el.

Minden kategóriában díjazták az első három helyezettet, akik konyhai eszközöket kaptak ajándékba. Tíz sütemény kapott első, 11 második és 5 harmadik helyezést.

Az oklevelek és díjak átadását követően már csak a kóstolás maradt a feladata a versenyzőknek és az érdeklődőknek az igazán változatos kínálatból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában