Arányos városfejlesztés

2024.04.15. 18:30

Rekonstrukció a forgalmas járdaszakaszon

Átépítik a balesetveszélyessé vált járdát az Átalszegett utca déli végénél, a munkálatokról hétfőn a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Május végére elkészül a járda felújítása

Fotó: Pezzetta Umberto

Ezen Bognár Ákos, a településrész önkormányzati képviselője felidézte, hogy a 169-173. számú házak előtti járda állapotát többször kifogásolták már a környékbeliek. Mivel a kertvárosi templomot is sokan keresik fel, nemcsak az itt élők használják a járdát, aminek felújítása az arányos városfejlesztés jegyében kezdődött el a napokban.

A bruttó 10,6 millió forintba kerülő, az önkormányzat által finanszírozott felújítás technikai részleteit Szak Tibor, a polgármesteri hivatal út- és közműépítési csoportjának a vezetője ismertette. Az április első hetében elkezdett munkálatokban a leromlott állapotú, erősen töredezett járdát 150 méter hosszban az alépítménnyel együtt elbontották, majd teljes pályaszerkezetében újjáépítik két méter szélességben, sétányaszfalt burkolattal, kétoldali kertszegélyes megtámasztással. A csapadékelvezetés érdekében a burkolatba víznyelők és rácsos folyókák kerülnek, a járda alatti csapadékcsatorna tisztítóaknáinak fedlapját szintén kicserélik. Az önkormányzat saját erős beruházásának kivitelezését közbeszerzési eljárásban a Hydrocomp Mélyépítő Kft. nyerte el, a munkálatok befejezési határideje május 31.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában