Arányos városfejlesztés

2024.04.10. 13:29

Összeköti Kertvárost és Landorhegyet is

Balesetmentes közlekedést tesz lehetővé felújítása után a Göcseji útról a Lépcsős utcára vezető járda.

Arany Gábor

Szabó János és Bognár Ákos a felújított járdaszakaszon

Fotó: A szerző

A közelmúltban megvalósított  beruházásról szerdán délelőtt a helyszínen tartott tájékoztatót a térség önkormányzati képviselője, Bognár Ákos, valamint Szabó János, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési csoport közútkezelő szakreferense. Mint elhangzott, a lakók évek óta szorgalmazták a járda  felújítását, aminek fedezetét az elmúlt évben teremtette elő az önkormányzat. 
A domboldalba épített társasházak megközelítésében alapvető útvonalként szolgál ez szakasz. Ezen túlmenően   szolgálja a Kertváros és Landorhegy városrészek közötti összekötést is a 118 méter hosszú járda, amit a gyalogosok mellett szükség esetén járművek szintén használhatják, például költözéskor, vagy az esetben, ha mentőnek, tűzoltónak kell az épületeket megközelíteni. A felújításban az első 75 méteres szakaszt teljesen elbontották, mert az alépítménye széttöredezett, megsüllyedt. Ezt követően 15 centiméter vastagságban új fagyvédő réteggel, majd 20 centis vastagságban sovány beton alapréteggel látták el. Mindez a teljes hosszon és 2,3 méter szélességben 5 centiméter vastagságú aszfaltréteget kapott. A felújítás részeként a Göcseji úti csatlakozásnál a károsodott útszegélyt is kicserélték, továbbá a járda teljes hosszában, a járda mindkét oldalán fél méter szélességben rendezték a talajt és füvesítettek. A munkálatok költsége közel bruttó 8,5 millió forint volt. A biztonságos közlekedés érdekében a rézsű felőli oldalon, 58 méter hosszban korlátot építettek a csapadékot elvezető betonlábazatra. Ez utóbb pedig bruttó 4,9 millió forintba került. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában