Új tagokkal, friss lendülettel

2024.04.16. 19:23

Megújult a Zalaapáti Községért Közalapítvány

Megújult a Zalaapáti Községért Közalapítvány, amelynek élére nemrégiben új elnököt és titkárt választottak, s több tag is cserélődött a szervezet vezetőségében. Ezzel a civil testület megmenekült a megszűnéstől, a vezetőség pedig nagy lendülettel látott munkához.

Péter B. Árpád

Vincze Tibor: Nem akartuk, hogy megszűnjön a település közalapítványa

Fotó: PBÁ

Az elmúlt esztendő végén lemondott a lassan 30 éves múltra visszatekintő Zalaapáti Községért Közalapítvány elnöke, titkára és több kurátora, így tisztújításra volt szükség ahhoz, hogy a képviselő-testület által létrehozott szervezet ne szűnjön meg.

Az elnök és a titkár lemondásával megüresedtek a kuratóriumi helyek, s megnyilatkoztatva a régi tagokat, jó páran közülük nem vállalták a folytatást. Már csak ezért is szükség volt a fiatalításra – bocsátotta előre Vincze Tibor polgármester.

A közalapítvány az elmúlt három évtizedben például települési bálokat szervezett és támogatta a faluban működő civil közösségeket, intézményeket. E szervezet segítette Zalaapáti mesekönyvének megjelenését is.

Emellett a közelmúltban a Zalaapáti amatőr festője által adományozott csodálatos festmény keretét is a közalapítvány finanszírozta. Ezen értékek, feladatok miatt is azt szeretnénk, ha nem szűnne meg a közalapítvány – mondta Vincze Tibor, emlékeztetve: már csak azért is, mert a törvényi változás miatt a helyhatóságok új, hasonló testületeket már nem hozhatnak létre.

A községben most egy fiatal kurátori közösség vállalta a feladatot, amely nagy lendülettel vetette magát a munkába. Elnöknek Réti Petrát választották meg, a titkár pedig Tóth-Szalai Judit, az általános iskola igazgatója lett. A megújult közösség megmentette a közalapítványt, a képviselő-testület pedig mindezt a tavasz kezdetén jóváhagyta.

A munka – a hivatalos bejegyzés után – most indult, a Zalaapáti Községért Közalapítvány pedig továbbra is a falu javára tevékenykedik, szögezte le Vincze Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában