Teszedd! akció

2024.04.23. 09:30

Megtisztították a falut Külsősárdon

Külsősárdon is csatlakoztak a helyiek a „TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” szemétszedési akcióhoz. Április 22-én, a Föld napján már reggel megkezdték a falu belterületén a hulladékgyűjtést.

Korosa Titanilla

A Föld napján a falu belterületén is több zsáknyi szemetet szedett össze a helyiek csapata, balról a második Gasparics Győző

Fotó: Korosa Titanilla

Gasparics Győző polgármester jelezte, azért csatlakoztak idén is a felhíváshoz, hogy megmutassák, egészen egyszerű cselekedetekkel is hozzájárulhatunk a természeti környezet megóvásához és a fenntarthatóságot szem előtt tartva élhetik a mindennapokat. 

- A Föld napján és az azt megelőző vasárnapon is összegyűltünk a falubeliekkel, mintegy 15-en több zsák hulladékot szedtünk össze kül- és belterületen, főként a faluból kivezető úton a 86. számú főút felé és annak mentén - magyarázta a polgármester. - Sok elszórt műanyag palack is került a zsákokba, bízom benne, hogy ha ezeket vissza lehet váltani, akkor nem szórják már el annyian az utak mellett.

Gasparics Győző hozzátette: ezzel a kezdeményezéssel is tettek a helyi környezet szépítéséért, emellett Külsősárdon a település lakóival közösen fákat is ültettek, s a fenntarthatóság érdekében és az egészséges életmódot is népszerűsítve szerveztek nemrég kerékpáros napot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában