Ott vannak a Facebookon is

2024.04.17. 08:00

Lépést tart a korral a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete

A digitális térben is megjelent a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete, hogy ezzel segítse ügyeik intézésben a rászorulókat és naprakész információkkal lássa el őket.

Zaol.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Drazen Zigic

A civil szervezet 45 éves múltra tekinthet vissza. Megalakulása után két évvel, 1981-ben jött létre a Mozgássérült Egyesületek Országos Szövetsége, amely kilencven tagszervezetet számlál, köztük a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületét is. Ez utóbbit sok éven át Dudás Gyula vezette, ám miután ő az adományközpont ügyvezetője lett, helyére Huszár Zoltánt választotta meg a küldöttgyűlés. 

Az egyesület négy megváltozott munkaképességű munkavállalója napi négy órában látja el a közel ezer tagot számláló zalai civil szervezet teendőit, s fogadja az érdeklődőket 9-12 óra között.

A zalai egyesületnek a megyeszékhelyen kívül Keszthelyen, Lentiben, Zalaszentgróton, Zalalövőn működik csoportja, ahol havonta tartanak programokat, beszélgetéseket, amelyek alkalmat adnak  akár a közös kirándulások megszervezésére is. 

Zalaegerszegen a Kvártélyházban található az utcafront felől megközelíthető irodájuk – az egykori népművészeti bolt helyén. Itt a különböző támogatások igényléséhez is segítséget, információt nyújtanak, valamint tagsági könyv is igényelhető, ennek birtokában pedig számos kulturális intézményt, fürdőt lehet kedvezményesen látogatni. Mindezeken túl az egyesület segédeszközök – például kerekesszék, járókeret, vérnyomásmérő, fürdetőszék, bioptron-lámpa – bérbeadásával is segíti a tagokat, akik ezen túlmenően még a hévízi apartmanjukat is igénybe vehetik.

A lehetőségekről a Széchenyi téri irodában adnak tájékoztatást, ám ennek megkönnyítésére a telefonos elérhetőségük mellett immár felvehető a kapcsolat velük a Facebookon is, ahol a napi aktuális információkat megosztják, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni az oldalukat. Tegyük hozzá, ezzel nem csak gyorsabb, de olcsóbb is az egyesület számára a kommunikáció. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy az idősebb tagok elérésében, informálásában számítanak az online világban jártas családtagok, ismerősök közreműködésére is. 

Végezetül: a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete közhasznú szervezetként örömmel fogadja cégek, önkormányzatok, civil szervezetek, magánszemélyek támogatását. Ennek feltételeiről is lehet tájékozódni az irodában, illetve az interneten keresztül.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában