Ott vannak a Facebookon is

2024.04.17. 08:00

Lépést tart a korral a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete

A digitális térben is megjelent a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete, hogy ezzel segítse ügyeik intézésben a rászorulókat és naprakész információkkal lássa el őket.

Zaol.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Drazen Zigic

A civil szervezet 45 éves múltra tekinthet vissza. Megalakulása után két évvel, 1981-ben jött létre a Mozgássérült Egyesületek Országos Szövetsége, amely kilencven tagszervezetet számlál, köztük a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületét is. Ez utóbbit sok éven át Dudás Gyula vezette, ám miután ő az adományközpont ügyvezetője lett, helyére Huszár Zoltánt választotta meg a küldöttgyűlés. 

Az egyesület négy megváltozott munkaképességű munkavállalója napi négy órában látja el a közel ezer tagot számláló zalai civil szervezet teendőit, s fogadja az érdeklődőket 9-12 óra között.

A zalai egyesületnek a megyeszékhelyen kívül Keszthelyen, Lentiben, Zalaszentgróton, Zalalövőn működik csoportja, ahol havonta tartanak programokat, beszélgetéseket, amelyek alkalmat adnak  akár a közös kirándulások megszervezésére is. 

Zalaegerszegen a Kvártélyházban található az utcafront felől megközelíthető irodájuk – az egykori népművészeti bolt helyén. Itt a különböző támogatások igényléséhez is segítséget, információt nyújtanak, valamint tagsági könyv is igényelhető, ennek birtokában pedig számos kulturális intézményt, fürdőt lehet kedvezményesen látogatni. Mindezeken túl az egyesület segédeszközök – például kerekesszék, járókeret, vérnyomásmérő, fürdetőszék, bioptron-lámpa – bérbeadásával is segíti a tagokat, akik ezen túlmenően még a hévízi apartmanjukat is igénybe vehetik.

A lehetőségekről a Széchenyi téri irodában adnak tájékoztatást, ám ennek megkönnyítésére a telefonos elérhetőségük mellett immár felvehető a kapcsolat velük a Facebookon is, ahol a napi aktuális információkat megosztják, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni az oldalukat. Tegyük hozzá, ezzel nem csak gyorsabb, de olcsóbb is az egyesület számára a kommunikáció. Az igazsághoz persze az is hozzátartozik, hogy az idősebb tagok elérésében, informálásában számítanak az online világban jártas családtagok, ismerősök közreműködésére is. 

Végezetül: a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete közhasznú szervezetként örömmel fogadja cégek, önkormányzatok, civil szervezetek, magánszemélyek támogatását. Ennek feltételeiről is lehet tájékozódni az irodában, illetve az interneten keresztül.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában