Előadások, bemutatók

2024.04.13. 18:00

Közgyűlést tartott a kertbarát kör Lentiben

Nemrégiben tartotta meg éves közgyűlését a Lenti Kertbarát Kör Egyesület a városi művelődési központban.

Korosa Titanilla

A hölgyeket is köszöntötték a kertbarát kör közgyűlésén Lentiben

Fotó: Korosa Titanilla

Az összejövetelen Völgyi Zoltán, a szervezet tavaly megválasztott elnöke számolt be az elmúlt időszakban megvalósított programokról. Rónási Gyuláné az egyesület felügyelő bizottságának elnöke pedig pénzügyi beszámolót ismertette.

Elhangzott, hogy megtartotta a civil szervezet a Márton-napot még tavaly ősszel, majd évzáró rendezvényen búcsúztatták a 2023-as esztendőt. Az idei évet Vince-napi pincejárással kezdték, illetve Kaj István Pusztaszentlászló polgármestere, a Pusztaszentlászlói Borbarát Egyesület elnöke tartott borbemutatót a tagságnak.

Továbbá előadást hallhattak a hazánkban is termeszthető mediterrán növényekről Tóth Tibortól, a Gellénháza és Környéke Kertbarát Egyesület elnökétől, metszési bemutatót szereztek Romhányi Imre birtokán Mihályka Gábor kertészmérnök közreműködésével. Első alkalommal tartottak oltónapot, ahol Kovács Gyula erdész, a Tündérkert-mozgalom megálmodója, az őshonos gyümölcsfák megmentője volt a vendégük. Legutóbb pedig Felföldi Zoltán pedig a zöldségfélék és gyümölcsösök védelme a házi kertekben címmel előadást a tagságnak.

A közgyűlésen a nőnap alkalmából a hölgy tagokat, illetve a jelen lévő hölgy vendégeket is köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában