Zaol podcast

2024.04.13. 08:00

Közadakozásból szólalhat meg a hangversenyzongora – a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekar is segíti az őrségi gyűjtést

Kerkáskápolnai állatorvos kezdeményezésére állt szolgálatba a minőségi hangszer Őriszentpéteren.

Szalay Balázs

Az új hangversenyzongora Őriszentpéteren – a képen balról jobbra: Sülyi Péter, az Őri Alapítvány kuratóriumának elnöke, Juhos Tamás, a hangszert értékesítő cég vezetője, dr. Gyöngyösi Adrienne, a kezdeményezés ötletgazdája és Tóth László, a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem intézményegység-vezetője

Forrás: Őri Alapítvány

Nem titkolt cél, hogy az érdeklődő gyermekeket is le lehessen ültetni az Őrség új hangversenyzongorája mellé, ehhez pedig akár zenei táborokat is szervezne dr. Gyöngyösi Adrienne. A kerkáskápolnai állatorvos ötlete alapján indult el az a közösségi adománygyűjtés, amely rendkívül sikeresnek bizonyult és még mindig lehet hozzá csatlakozni. A hangszer beszerzésére indított, a Brancsközösség felületén zajló nonprofit kampány támogatottsága már 90 százalék feletti, a hiányzó összeg pótlásának elősegítésére pedig jótékonysági hangversenyt szerveznek.

Az Őri Alapítvány 1994 óta tevékenykedik az Őrségben, a hangversenyzongora a szervezet által létrehozott Malom Látogatóközpontba került. Az őriszentpéteri alapítvány nevéhez fűződik a Virágzás Napjai művészeti fesztivál, amely 25 éven át vonzotta a minőségi kultúra és az érintetlen természeti környezet híveit az Őrségbe. A következő lépés Hétrétország - a szerek és porták köztiválja volt, amely 2002-es indulása óta a térség legnagyobb átfogású kulturális és hagyományőrző eseménye.

A kezdeményezés megvalósulását Tóth László, a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem intézményegység-vezetője is segítette. Az őriszentpéteri születésű művész a Zalaegerszegi Szimfonikus Zenekarral együtt egy jótékonysági hangversenyt is ad, az április végi koncert bevételét szintén a hangversenyzongora finanszírozására fordítják.

A Zaol-podcast kétrészes beszélgetésében dr. Gyöngyösi Adrienne, a hangszer beszerzésére indított kampány ötletgazdája a vendégünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában