Tavaszi program

2024.04.15. 11:20

Kirándultak a keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub tagjai

A keszthelyi Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub tagjai tavaszi kirándulásra indultak, hogy megtekintsék Zala vármegye néhány nevezetességét, érdekességét. A programról Bajzik Lajosné klubtitkár küldött beszámolót.

Zaol.hu

A kiránduló csapat Lovásziban

Fotó: Nagy Lajos

"Első állomásunk Lovászi község vasfüggöny-bunkere volt, ahol a rozsdás múlt mementóját tárta elénk. Az itt tapasztaltak érzelmi ellentéte lett a macimúzeum. A több száz medve a gyermekkor kedvenc játékainak, mackóknak, brumiknak, dörmögöknek a gyűjteménye. Pákán ifjúkorunk népszerű fizikusának – Öveges professzornak – az otthonát kerestük fel, ahol a mindennapjait élte. Szécsisziget megbecsült Andrássy-Szapáry kastélya ma már szállóként működik, de régi fénye visszaköszön falairól. Rendbe hozott pincéje az ifjúság szórakozásának kedvenc helye lett. Lendva és környékének szépséges táját a Vinarium kilátótorony magasából csodálhattuk, mely építmény a maga impozánsságában is csodálni való. Hazatartva az alkonyi fények vörös-narancsa kísérte utunkat. Mint oly sokszor, most is elmondhatjuk, szép volt minden, amit láthattunk, de a legszebb a jó hangulat, a jókedv volt, amit egymás társaságában élvezhettünk!" - írta Bajzik Lajosné.

A macimúzeumban is jártak
Fotó: Bajzik Lajosné

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában