Nagykanizsán a Medgyaszay Házban látható

2024.04.16. 12:27

Képzőművészet szakos diákok alkotásai - fotógaléria és videó

"Szín-Játék" címmel nyílt meg hétfőn a Medgyaszay Házban s Farkas Ferenc Zene- és AMI képzőművészet szakos növendékeinek kiállítása. A tárlaton 44 diák 148 rajzát és festményét lehet április végéig megtekinteni.

Benedek Bálint

Sok látogatót vonzott a kiállítás a Medgyaszay Házba, április végig az intézmény nyitvatartási idejében látható

Fotó: Szakony Attila

A fiatalokat Kovácsné Pintér Renáta tanítja, aki elmondta: a tárlat játék a színekkel, formákkal, anyagokkal és textúrákkal. Érzéseket, gondolatokat közvetít, az alkotójuk titkait tárja fel. Minden kép, rajz vagy festmény egy különleges világ, melyet benyomások, inspirációk, érzések és gondolatok szövedékéből teremtettek meg a növendékek. 

– A képeket a színek és tónusok kontrasztja jellemzi, hiszen a kontrasztok által ölt testet a fény és az árnyék, a hideg és a meleg, a sötét és a világos – mondta. – A tanév során a gyerekek számos technikát kipróbáltak, melyek közül mindenki megtalálta a maga kedvencét. Láthatunk grafittal és szénnel készült tónusos rajzokat, élénk színű akvarelleket, temperával festett képeket, olaj- és porpasztelleket. Közkedveltek a vegyes technikájú képek is, ami különböző anyagok egy képen belüli alkalmazását jelenti. Igazán különleges hatások elérését teszi lehetővé az anyagok kombinálása.

Az eseményen Babati Csaba művésztanár is méltatta az alkotásokat, majd Baki Andrea fuvolatanár és növendékei adtak műsort.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában