A Kvártélyházzal közös produkció, a Hair is látható lesz Zalaegerszegen és Sopronban

2024.04.18. 12:00

Ismertették a Petőfi Sándor Színház új évadát

A 2024-25-ös szezonban olyan klasszikus darabokat tűz műsorára a soproni Petőfi Sándor Színház, mint az első külföldi Oscart nyert Fellini-filmből írt színmű, az Országúton, Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátéka, illetve a Hair című musical. Utóbbit Tompa Gábor rendezi, a produkciót a Kvártélyház Szabadtéri Színházzal közösen viszik színre.

Mozsár Eszter

Kiss József, a soproni Petőfi Színház igazgatója ismerteti a jövő évadot. Balról a második Tompa Gábor, aki a Hari című musicalt rendezi

Fotó: Kisalföd/Szalay Károly

Zalaegerszeg és Sopron között választhatnak majd a nézők, hogy hol szeretnék megnézni a Hair című musicalt, ugyanis három helyszínen is bemutatják a világklasszis darabot. James Rado barátjával és szerzőtársával, Gerome Ragnival írta a korszakalkotó Broadway-musicalt, aminek teljes címe „Hair, az amerikai törzsi szerelemrock-musical”. 

Tompa Gábor a Kvártélyház és a soproni teátrum közös produkcióját ismertette
Fotó: Kisalföd/Szalay Károly

Szövegkönyvét és dalszövegeit, zenéjét Galt MacDermot szerezte. A negyven-ötven pluszos korosztálynak nem kell bemutatni Claude Bukowski vagy Berger szabadságvágyra épülő történetét, illetőleg a mai is ismert slágereket: Acquarius, Hair, Good Morning Starshine és még sorolhatnák. Egyszóval igazi csemegét láthatunk majd Tompa Gábor rendezésében.

„A felnőtt bérletben az évadot a Federico Fellini filmje alapján készült Országúton című színmű nyitja Kiss József Jászai-díjas művész rendezésében szeptember 21-én. Októberre tűzték ki Molnár Ferenc Játék a kastélyban című vígjátékának bemutatóját, a darabot Mikó István Jászai-díjas, kiváló és érdemes művész állítja színpadra. A felnőtt bérletesek kamaratérben tekinthetik meg novemberben Pass Andrea kortárs drámáját, az Eltűnő ingereket, az előadást Kéri Kitty rendezi. Ebben a hónapban látható a nagyszínpadon Galt MacDermot – Jerome Ragni – James Rado Hair című musicalje. A Kvártélyház Szabadtéri Színház és a Soproni Petőfi Színház koprodukcióját Tompa Gábor Kornél viszi színre. Februárban kortárs ősbemutatóként tekintheti meg a közönség Maros András – Szálinger Balázs Phil Collins című vígjátékát Hargitai Iván rendezésében. Az évadot áprilisban Neil Simon népszerű műve, a Furcsa pár zárja zenés vígjáték formában, amelyet a Jászai-díjas Olt Tamás állít színpadra”. Forrás: Kisalföld.hu

- Tavaly nagy sikerrel játszottuk a Pál utcai fiúkat a fertőrákosi Barlangszínházban, idén pedig úgy kezdjük a szezont, hogy a Meseautót mutatjuk be ugyanitt kétszer. A soproni teátrum igazgatójával, Kiss Józseffel megegyeztünk egy közös produkcióról, ez lesz a Hair című musical. Különlegessége, hogy három előadás születik: július 27-én a Barlangszínházban, egy hétre rá itt Zalaegerszegen mutatjuk be, végül pedig a Petőfi színház bérletes előadásaként kerül az évadba, aminek premierje november 30-án lesz Sopronban – tájékoztatta lapunkat a Kvártélyház igazgatója.

Tomba Gábor hozzátette, a darab koreográfusa Kósa Ruben lesz, míg a zenei vezető Máriás Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában