A Szent Őrzőangyalok-plébánia akciója

2024.04.02. 13:19

Húsvéti adománygyűjtés Szepetneken

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is megszervezte nagyböjti adománygyűjtő akcióját a szepetneki Szent Őrzőangyalok-plébánia. A hívek adományaiból összeállított csomagokat a húsvéti ünnepek előtt juttatták el a nehéz szociális körülmények között élőknek.

Gyuricza Ferenc

Heiter Róbert Gottfried megáldja az adományokból összeállított csomagokat

Forrás: Szepetneki plébánia

Minderről Heiter Róbert Gottfried atya, szepetneki plébános tájékoztatta lapunkat. Elmondta: míg tavaly harminc csomag összeállítására nyílt lehetőségük, idén ezt a számot – köszönhetően a hívek adakozásának – már meg tudták duplázni. Az adománygyűjtést a plébániához tartozó négy településen, Szepetneken, Sormáson, Eszteregnyén és Nagykanizsa-Bajcsán hirdették meg, és az adományokat is ugyanezen a négy településen osztották szét.

Az adományokból összeállított csomagok
Forrás: Szepetneki plébánia

– A csomagokat az utolsó virrasztómise során megáldottuk, majd nagyszerdán el is kezdtük kiszállítani a címzetteknek, elsősorban az idős vagy beteg testvéreinknek, illetve a kisgyermekes családoknak, hogy még húsvét előtt kézhez kaphassák az adományokat – mondta Gottfried atya, azt is hozzátéve: az említett négy településen ezúttal összesen 248 ezer forint gyűlt össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában