Ajánló

2024.04.12. 08:30

Ezek a zalai programok várnak ránk a hétvégén

Zaol.hu

A tavalyi kanizsai autóstalálkozó egyik pillanata

Forrás: ZH-Archívum

Szinopszis a költészet napján

Nagykanizsán pénteken a Honvéd Kaszinó tükörtermében a magyar költészet napja alkalmából 18 órakor Szinopszis címmel a Honvéd Kaszinó Városi Színpad önálló estjét láthatja a közönség. A társulat tagjai, tehetséges énekesek és versmondók lépnek fel.

Táncháztalálkozó Zalakaroson

Zalakaroson pénteken a Zalakarosi Közösségi Ház és Könyvtár szervezésében 17 órakor a Karos korzón rendezik meg a Tánháztalálkozó a népzene jegyében című rendezvényt. Az eseményen a zalakarosi és környékbeli tánccsoportokat a Bojtár Népzenei Egyesület kíséri, de fellépnek más dalkörök is.

Autóstalálkozó a Kanizsa Aréna körül

Nagykanizsán, a Kanizsa Aréna parkolójában szombaton 9 órakor második alkalommal szervezi meg a Cars Fanatik Klub a Tavasznyitó élményautózást és autóstalálkozót. Az egész napos programok között lesz lehetőség például extrém drift taxizásra, de a kamionokat nemcsak megnézni lehet, hanem kipróbálni is.

Magánénektanárra emlékeznek

Nagykanizsán szombaton a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI Pásztor Irma nagytermében 15 órakor az iskola egykori magánénektanárára, a 100 éve született Szentendrey Zsuzsannára emlékeznek. A műsor díszvendége Zádori Mária, Kossuth-díjas énekművész lesz. A programban közreműködnek zeneiskola jelenlegi és volt magánének szakos növendékei, valamint a Farkas Ferenc Énekegyüttes.

Jótékonyági futás a Csónakázó-tónál

Nagykanizsán szombaton a Csónakázó-tónál 10 órakor a 3. alkalommal tartják meg a Nyúlcipő, fuss a nyúl után! elnevezésű jótékonysági futást. A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ "Segíts, hogy segíthessünk" Alapítványa a Kanizsai Futóklubbal közös rendezvényének célja a rászorulók támogatása. A nevezési díj valamilyen tartós élelmiszer, melyet a nehéz helyzetben lévő családok és egyedülállók kapnak meg. Az indulók, 600 méter, illetve 5 ás 10 kilométer hosszú távokat teljesíthetnek.

Miklósfai borverseny

Nagykanizsán szombaton a miklósfai városrész Mindenki Házában a Dr. Kotnyek István Kertbarát Kör szervezésében 18 órakor tartják a borverseny eredményhirdetését.

Kékre festhetik a falakat

Nagykanizsán szombaton 14 órától az Alapítvány az Autista Gyermekekért szervezésében Színezd kékre! címmel falfestő délutánt tart az alapítvány új telephelyén, a Bajcsy-Zsilinszky út 47/A. számú háznál. A szervezet kivételes lehetőséget nyújt arra, hogy kreatívan és szórakozva fejezzék ki magukat a gyerekek, ahol a felújítandó ház falait festhetik be a résztvevők.

Tavaszi gálakoncert

Sormáson szombaton az István Parkhotelben 17 órakor tartja Tavaszi gálakoncertjét a Nagykanizsai Fúvószenekar. A Tatár Csaba karmester mellett vezényel még Albrecht Kuch Weidenbrück és Bunics Erika. A műsor első részében nagy zeneszerzők műveit, a folytatásban pedig populárisabb zenei műfajokat játszik a zenekar.

Operettgála

Zalalövőn, a Salla Művelődési Központ és Könyvtárban pénteken 18 órakor a Petőfi Kulturális Program támogatásával a Színház- és Filmművészeti Egyestem operett és musical szakos hallgatói előadásában a Cintányéros cudar világ című operettgálát tekinthetik meg az érdeklődők.

Horgászverseny

Zalalövőn, a Borostyán-tónál szombaton reggel hat órai kezdettel rendezik meg a helyi Borostyán Horgász Egyesület tagi feeder versenyének második fordulóját.

Engesztelések

Homokkomáromban szombaton engesztelő estet tartanak, amely 15.45 órakor imaórával kezdődik. Ezt 17 órakor keresztút, majd szentmise követi, amelynek főcelebránsa Benvin Sebastian Madessery SVD, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója lesz. Az egyházi program körmenettel zárul. Vaspör-Pusztacsatárban ugyancsak szombaton tartanak engesztelést. Itt 17 órakor kezdődik a program imaórával, ezt követi a szentmise.

Színházi előadás

Kustánszegen, a kultúrházban szombaton 19 órakor a Déryné Program keretében a Gózon Gyula Kamaraszínház mutatja be Csokonai Vitéz Mihály: Dorottya című komédiáját.

Színjátszó bemutató

Lendván, a Bánffy Központban pénteken 18 órakor a Csitt-Csatt gyermekszínjátszó csoport Mi címmel mutatja be műsorát.

Zala György emléknap

Lendván, a Városi Színház- és Hangversenyteremben szombaton 11 órai kezdettel rendezik meg a Zala György emléknapot, amelynek keretében kiállítás nyílik a millennium szobrászáról elnevezett ifjúsági képzőművészeti pályázatra beküldött alkotásokból.

Gasztro-kulturális rendezvény

Felsőlakosban, a muravidéki település kultúrotthonánál Csalán a konyhában címmel szombaton 10 órától gasztro-kulturális rendezvényt tartanak, amelyhez helyi termékek vására is társul. A program során a résztvevők csalánból készült ételeket és italokat kóstolhatnak, illetve azok elkészítésének módját workshop keretében sajátíthatják el. 

A költészet napja  

Kapcán, a kultúrotthonban vasárnap 15 órakor a magyar költészet napja tiszteletére rendeznek Dobronak, szívem mélyén hordalak címmel ünnepi műsort, amelyben Cár Jenő megzenésített verseit a Kis-Hétrét és a Dobronaki Nótázók mutatja be. Köszöntőt dr. Zágorec-Csuka Judit muravidéki magyar költő, irodalomtörténész mond, majd a rendezvényt követően a résztvevők megkoszorúzzák József Attila emléktábláját.

Koncertek, zenés partik

Zalaegerszegen, a Keresztury VMK-ban szombaton 20 órától a New Friend Request, majd a Leander Kills ad koncertet. Az Angels Clubban szombaton a Dupla Kávé és a Fáraó bulizenekar játszik. A Mama Africában szombaton D.J. Shepherd lesz a rezidens lemezlovas. Nagykanizsán, a Kanizsa Clubban szombaton Krasznai keveri a zenét. Keszthelyen, az Ánizs Caféban pénteken a MatRose Blues Branch tartja bemutatkozó koncertjét. Szombaton ugyanott D.J. Ati zenél. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben szombaton Yamina lép fel. Galambokon, a Székely Fogadóban szombaton 19 órakor Agárdi Szilvia és László Attila mutatja be dalait.

Kiállítás

Pénteken 17 órakor nyílik a Stand’ Art, vagyis a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének kiállítása a keszthelyi Balaton Színház Básti teremben. Köszöntőt Balogh László, Nagykanizsa polgármestere mond, a tárlatot dr. Cséby Géza irodalomtörténész nyitja meg.

Szemétszedés

Tegyünk együtt a földünkért, Vonyarcvashegyért! mottóval lakossági szemétszedést hirdet a település önkormányzata. Szombaton 10 órára várják a csatlakozókat a szabadtéri színpadhoz, a szükséges eszközöket – zsákokat, kesztyűket – a helyhatóság biztosítja.

Meseprogram

Bartos Erika író várja a fiatalokat szombaton 11 órától Keszthelyen, a Balaton Színház Simándy termében. A foglalkozás résztvevői a Brúnó a Balatonon-, illetve a Bogyó és Babóca-sorozat könyvei alapján ismerkedhetnek a mesék világával, illetve a város és a környék értékeivel, látnivalóival.

Bortúra

Idén is Bece-hegyi bortúrára várja az érdeklődőket Balatongyörök. A résztvevők hét pincénél kóstolhatnak finom borokat szombaton, a program 14 órától indul a Szépkilátótól.

Gyenesi testébresztő

Sportos programra hívják az érdeklődőket szombaton 15 órára a gyenesdiási iskola tornacsarnokába. Itt különféle mozgásformákat próbálhatnak ki az érdeklődők, 16 órától pedig Katus Attila tart aerobikórát, majd életmódtanácsadást. A délután során egészségügyi állapotfelmérő vizsgálaton is részt vehetnek a látogatók.

Városismereti séta

Folytatódnak a városismereti séták a Keszthely a fasorok városa című programban. A következő alkalomra szombaton 15 órára várják az érdeklődőket a Fő téri Szentháromság-szoborhoz.

Hálaadó szentmise

Tál Zoltán, a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya-templom plébánosa 50. születésnapja alkalmából hálaadó szentmisét mutat be vasárnap 17 órától a Szent Család-templomban.

Táncolnék a boldogságtól

Operettgálára várják Keszthely 60 év feletti polgárait – előzetes regisztráció után – vasárnap 18 órától a Balaton Színházba. A Táncolnék a boldogságtól címet viselő esten Bot Gábor, Debrei Zsuzsanna, Hertelendy Attila és Foki Veronika lép fel.

Palántafesztivál

Április 13-án, szombaton 7 és 14 óra között rendezi meg a II. Egerszegi Palántafesztivált a Göcseji Tudásközpont - Zalaegerszegi Helyi Termék Piac, valamint a Göcseji Kézműves Egyesület Zalaegerszegen. Az eseményen palánta-, termelői és kézműves vásár, kulturális műsor, agrárképzési tájékoztató, gyógynövény-kiállítás, népi játszóház és kézműves foglalkozások várják az érdeklődőket a zalaegerszegi piacon.

Kalandtúra

Április 14-én vasárnap, 14.00 órai kezdéssel ismét Pálfi Gyurka és családja nyomába lehet eredni a mesés családi kalandtúrán a zalaegerszegi Göcseji Falumúzeumban. A családi program résztvevői Balaton László író körvezetésével járhatják be a falumúzeum épületeit, ismerhetik meg az évszak napjaira jellemző élethelyzeteket, munkafolyamatokat és az állatokat is.

Rejtélyek, sorsok, múmiák

Április 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap 11 és 16 órakor indulnak a tárlatvezetések a zalaegerszegi Mindszentyneumban a Magyar Természettudományi Múzeum és a váci Tragor Ignác Múzeum Rejtélyek, sorsok, múmiák vándorkiállításán.

Kiállítás

Pénteken Lentiben a városi művelődési központban 18 órakor a Színek zenéje címmel nyílik meg Macsekné Sipos Anita autodidakta alkotó festménykiállítása.

Versíró pályázat

Zalabaksán pénteken 17.30 órai kezdettel tartanak ünnepséget a magyar költészet napja alkalmából a helyi művelődési házban. A program vendége Baley Endre író, költő lesz. A rendezvényen kerül majd sor a korábban meghirdetett versíró pályázat eredményhirdetésére is.

Borverseny

A Lenti Kertbarát Kör egyesület szombaton tartja hagyományos borversenyét Lentiben a Denis Étteremben 14 órától. A bormintákat a helyszínen pénteken 17 és 19 óra között lehet leadni.

Sütiverseny

Szombaton rendezik meg a hagyományos süteményversenyt Gutorföldén. Az eredményhirdetés 15.30-kor kezdődik a művelődési házban.

Koncert

Vasárnap Tornyiszentmiklóson a művelődési házban 15 órai kezdettel a költészet napjához kapcsolódó rendezvényen László Attila énekes, a Csillag születik harmadik szériájának győztese ad koncertet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában