A végső döntést a képviselő-testület hozza meg

2024.04.02. 13:30

Borbírálat Zalakaroson, a Szőlő utcában

Stílusosan a Szőlő utcában lévő Karos Korzó adott helyet nemrégiben a XXVIII. Karos város bora címre nevezett nedűk megmérettetésének.

Benedek Bálint

Munkában a zsűri, balról: Novák Ferenc, Zsiga Zsolt, Kovács Ottó és Vig Zsolt

Forrás: ZH

Zalakaros életében évszázadokon keresztül meghatározó szereppel bírt a szőlő és a bor, nem véletlenül szerepelt a legutóbbi időkig a szőlő az egykori község címerében.

Novák Ferenc polgármester, aki a Da Bibere Zalai Borlovagrend tagja is, kiemelt fontosságúnak tartja ezen érték megőrzését, továbbvitelét. Az Orbán-nap, a bornapok, a szüreti mulatság népszerűsége és a koccintás országos verseny elismerései jól mutatják mindezt. Az utóbbi évek hagyományát követve Novák Ferenc polgármester vezetésével további három borbíráló segített kiválasztani a Dél-Zalai Hegyközség területéről készült borokból a legjobbat.

A szakmai borbírálók mindegyike borlovag, így Zsiga Zsolt, Kovács Ottó, Vig Zsolt is határozott véleményt mondott. A borok értékelése 100 pontos rendszerben történt, a borbírálók ezután tettek javaslatot a képviselő-testületnek a Zalakaros város bora 2024 cím odaítélésére. A képviselők április 25-ei ülésükön döntenek a javaslat elfogadásáról, az elismerést pedig ünnepélyes keretek közt a Zalakarosi bornapok nyitórendezvényén adják majd át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában