Prioritás a helyi gazdaság megerősítése

2024.04.16. 18:00

Bemutatta a keszthelyi ellenzéki szövetség a Szelíd fejlődés című programját

Bemutatta a Szelíd fejlődés címet viselő programját dr. Tóth Gergely, Keszthely független polgármesterjelöltje.

Péter B. Árpád

A fórumon dr. Tóth Gergely bemutatta programja legfontosabb pontjait, mellette a szövetség képviselőjelöltjei

Fotó: Péter B. Árpád

A Zenepavilonnál tartott fórumon – ahol az ellenzéki pártok s civil szervezetek alkotta szövetség képviselőjelöltjei is vázolták elképzeléseiket – dr. Tóth Gergely elmondta, Keszthely fejlesztési programja hét súlyponti területből áll. Legfontosabb prioritásként a helyi gazdaságot akarják megerősíteni, emellett környezetbarát, szelíd fejlődést vizionálnak.

Terveik között szerepel, hogy szeretnék a várost regionális kulturális és oktatási központtá tenni, s Keszthely adottságainál fogva kiemelt szerepet szánnak a turizmusnak. Az intézményekre – iskolákra, kórházra, egyetemre – is különös figyelmet szentelnének, s fejlesztenék Keszthely helyi közlekedését, például – az igényeket felmérve – helyi buszjáratok indításával. Programjukban a tömeg- és versenysport is kiemelt terület.

Dr. Tóth Gergely: szükség van nagyfoglalkoztatóra, de nem feltétlenül multicégre Keszthelyen
Fotó: Péter B. Árpád

Dr. Tóth Gergely kiemelte, szükség van nagyfoglalkoztatóra, de nem feltétlenül multicégre Keszthelyen, amelyet szeretnének „élhetővé, boldoggá, innovatívvá, modernné, fenntarthatóvá, zölddé, biztonságossá és nyugodttá” formálni.

A fórumon több mint százan írták alá a keszthelyi szülészet-nőgyógyászat „ideiglenes megszüntetése” elleni petíciót, s mint a polgármesterjelölt bejelentette: a tiltakozást vasárnap este fáklyás felvonulással is megerősítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában