A kérdés: lesz-e Hévíz száz év múlva?

2024.04.15. 16:00

Bemutatkozott Naszádos Péter és csapata az egregyi pikniken

Bemutatta az önkormányzati választáson induló csapatát Naszádos Péter, aki független polgármesterjelöltként méretteti meg magát június 9-én Hévízen.

Péter B. Árpád

Naszádos Péter átalakítaná, egyszerűsítené az okosparkolási rendszert is. Mögötte a csapat tagjai: Halász Éva, Torsa Dániel, Mörkné Győrvári Henriette, Szabó Balázs, Biczó Klára és dr. Keserű Áron

Fotó: Péter B. Árpád

A rendezvényen Naszádos Péter azt mondta, a választás tétje az: lesz-e Hévíz száz év múlva? Szerinte jelenleg játékszerként tartja számon a világ a települést, ő és csapata pedig arra készül, hogy megvédjék „ezt a várost, a földjét, a vizét és a népét”.

Volt egyszer egy Hévíz nevű álom… Elöl középen Naszádos Péter, mellette a képviselőjelöltek
Fotó: Péter B. Árpád

A polgármesterjelölt kiemelte, a fürdőváros hiteleinek tőketartozása márciusban 435 millió forint volt, kamatokkal együtt ez 600 millió, az önkormányzati hiteltűrő-képesség pedig, ha elszállnának a kamatok, 750 millió, s ennek fényében is kijelenthető: nincs szükség egymilliárd forintért a régi buszmegálló-projekt befejezésére, inkább le kell bontani az épületet, helyére pedig rendezvényteret terveznek.

Naszádos Péter arról is beszélt, Magyarországon az ötezer fő alatti települések nagy részén független polgármester dolgozik, ráadásul Hévízen számos befektető érdekelt, akik nem döntenek saját maguk s a pénzük ellen, bárki is vezesse a várost.

A polgármesterjelölt átalakítaná, egyszerűsítené az okosparkolási rendszert, ami a jelenlegi 5 millió helyett egy-, maximum kétmillió forintba kerül majd. Az így felszabaduló pénzt a város és az intézmények fenntartására, minőségi működtetésükre fordítanák.

A rendezvényen bemutatkoztak a csapat képviselőjelöltjei: Biczó Klára, Halász Éva, dr. Keserű Áron, Mörkné Győrvári Henriette, Szabó Balázs és Torsa Dániel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában