Gyümölcsöző kapcsolatok Hévízen

2024.04.08. 11:00

Az orosz ortodox egyház vezetőit fogadta a polgármester

Folyamatos és gyümölcsöző a hévízi önkormányzat kapcsolata a városban működő egyházi közösségekkel, fogalmazott Papp Gábor polgármester, miután az orosz ortodox gyülekezet vezetőivel találkozott.

Péter B. Árpád

Erőt adó közösségek. A megbeszélésen (b-j) Vajna-Éliás István, Kim Nyikolaj és Papp Gábor

Fotó: PBÁ

Papp Gábor a hivatalban fogadta Kim Nyikolaj atyát, a hévízi orosz ortododox gyülekezet parochusát és Vajna-Éliás István diakónust. A megbeszélésen áttekintették a közösség helyzetét, az itt s a környéken élő, orosz anyanyelvűek hitéleti lehetőségeit, valamint szóba került a templom építése is, amely – számos nehézség ellenére – lassan a végéhez közeledik. Áttekintették azt is, mely területeken működhet együtt még szorosabban az önkormányzat, illetve az orosz ortodox egyház.

Fontos számunkra, hogy Hévízen minden keresztény felekezet tagjai megtalálják a saját közösségüket, ezért is öröm, hogy a különböző vallású emberek mind-mind „otthonra lelhetnek” egy-egy gyülekezetben. Ez is erőt ad, mindannyiunk s így az egész város számára – emelte ki Papp Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában