A vállalkozások korszerűsítését is segítik

2024.04.16. 16:30

Az aktuális pályázati lehetőségekről hallhattak a Kamarák Házában Zalaegerszegen

Az aktuális pályázati lehetőségekről, köztük kiemelten a KKV Technológia Plusz Hitelprogramról tájékoztatták részletesen az érdeklődőket kedden délután Zalaegerszegen, a Kamarák Házában. A rendezvényen a Széchenyi Programiroda és az MBH Bank szakértőit az előadások után kérdezhették is a jelenlévők.

Mozsár Eszter

Varga Gábor a Széchenyi Programirodákat és az aktuális pályázati lehetőségeket mutatta be Zalaegerszegen, a Kamarák Házában. Mellette balra Sebők Gábor, aki a KKV Technológia Plusz hitelprogramot ismertette

Fotó: Mozsár Eszter

A Zala Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara nagy hangsúlyt fektet a pályázatfigyelésre, így a honlapon mindig megtalálhatók az aktuális pályázati kiírások, és szorosan együttműködnek a Széchenyi Programirodával, hangzott el a zalaegerszegi rendezvényen.

Többek között a termelékenység javítására és  közúti elektromos jármű beszerzésére pályázhatnak a cégek, illetve az Ifjúsági Garancia Programban az álláskereső fiatalok munkába állását segíthetik, hangzott el a fórum első felében.

Varga Gábor tanácsadó először a zalaegerszegi és nagykanizsai Széchenyi Programirodát mutatta be, majd az aktuális pályázati lehetőségek határidejét és a támogatási összegeket ismertette. A munkavállalók és vállalatok alkalmazkodóképességének és termelékenységének javítása nevű pályázatot június 30-ig lehet beadni, a kkv-k maximálisan 75 millió, míg a nagyvállalatok 150 millió forintot igényelhetnek például munkahelyi képzésekhez.

Az Ifjúsági Garancia Program április 15-én indult, azoknak a fiataloknak a munkához vagy piacképes tudáshoz jutását támogatja, akik nem tanulnak, nem dolgoznak, emellett nyilvántartott álláskeresők.

Szó esett továbbá arról a lehetőségről, ami a tisztán elektromos meghajtású személyautó, kishaszongépjármű és kisbusz beszerzését segíti, a támogatás mértéke járművenként 2,8-4 millió forint.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram részleteit Sebők Gábor, az MBH Bank szenior MFB terméktámogatója ismertette. A korszerűsítést, illetve a zöldenergiát támogató beruházási kölcsön 10-100 millió forint között vehető igénybe, a kérelmeket április 30-tól lehet benyújtani az év végéig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában