Masszázsfotel és rajzeszközök ajándékba

2024.04.04. 20:00

Adománnyal örvendeztették meg a pózvai szociális intézmény lakóit

Színes papírokból, festékekből, ceruzákból és zsírkrétákból valamint két masszázsfotelből állt az az adomány, amit csütörtökön adtak át Zalaegerszegen a pózvai Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény lakói számára. A rajzeszközök fedezetét a Zala Vármegyei Kormányhivatal, illetve a Zalaegerszegi Járási Hivatal munkatársai biztosították.

Antal Lívia

Az adomány átadásán a pózvai Gondoskodás Integrált Szociális Intézményben (b-j): dr. Koczka Csaba, a Zalaegerszegi Járási Hivatal vezetője, dr. Sifter Rózsa főispán, Vigh László országgyűlési képviselő, Keszei Erika intézményvezető, Zimborás Béla kirendeltségvezető és Németh Gábor önkormányzati képviselő

Fotó: Antal Lívia

A közösségek feladata a rászorulók, az elesettek támogatása, amelyben a magyar állam a szociális intézmények fenntartásával vesz részt, hangsúlyozta köszöntőjében dr. Sifter Rózsa. Zala vármegye főispánja elmondta, hogy a kormányhivatal és a járási hivatal köztisztviselői az adventi időszakban gyűjtöttek pénzt, hogy segítsék a dolgozók munkáját, illetve a megvásárolt rajzeszközökkel hasznos elfoglaltságot nyújtsanak az intézmény lakóinak.

A rajzfoglalkozáson Vargáné Kulcsár Diána és Kovács Réka szociális munkás segítségével színeztek, vágtak a lakók
Fotó: Antal Lívia

Egy ilyen munkahelyen a munkának sosincs vége, csak abbahagyni lehet, emelte ki Vigh László országgyűlési képviselő. Mint mondta, a dolgozóknak nagy köszönet jár ezért, ugyanígy a hivatalok munkatársainak, akik adományaikkal az ellátottak mindennapjainak jobbá tételéhez járultak hozzá.

A gondozás és az ápolás mellett legfontosabb feladat, hogy az itt élők számára biztonságos és szeretetteljes környezetet biztosítsanak a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségével, fogalmazott a fenntartó részéről Zimborás Béla, az SZGYF Zala Vármegyei Kirendeltségének igazgatója. Köszönetét fejezte ki az adományért, amelyből két masszázsfotelt vásároltak, továbbá rajzeszközöket, amellyel a kreatív alkotó munka feltételeit teremtették meg az idősek és a fogyatékkal élők számára.

A két masszázsfotel használatában Foga Éva, a Margaréta Idős Otthon telephelyvezetője segédkezett
Fotó: Antal Lívia

A Gondoskodás Integrált Szociális Intézmény öt telephelyén, Zalaegerszegen a Nefelejcs, a Levendula, a Búzavirág, a Margaréta és a Napraforgó idősek otthonában, valamint a búcsúszentlászlói Harmónia Szolgáltató Központban összesen 465 főt látnak el, időseket, pszichiátriai betegeket és fogyatékkal élőket, ismertette Keszei Erika, a pózvai intézmény vezetője. Köszönetként elmondta, hogy szabadidős tevékenységeket is igyekeznek biztosítani számukra, amelyben nagy segítséget jelentenek az adományként kapott rajzeszközök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában