Zaol podcast

2024.04.13. 11:00

A Zaol-podcast vendége Laczkó Mária kertészmérnök (1. rész)

Több mint három évtizeden át szolgálta Hévízt, az utóbbi esztendőkben pedig Keszthely városüzemeltetési cégének vezetője Laczkó Mária kertészmérnök, aki a Zaol-podcast friss adásában eddigi munkájáról mesél – elmélyülve a településeket széppé, harmonikussá, élhetővé és szerethetővé tevő virágok, fák és cserjék világában.

Péter B. Árpád

Laczkó Mária szerint a Virágos Magyarországért-verseny szemléletformáló hatása már sok helyen tetten érhető

Fotó: PBÁ

A szakember a Virágos Magyarországért-verseny zsűrijének egyik jeles személyisége, s elárulta: hogyan formálják a települések elkötelezett vezetőivel, a területen dolgozó munkatársakkal közösen a hazai városok és falvak képét, mindennapjait.

Laczkó Mária szerint az edukáció érzékelhető, bár ez lassú folyamat, ám öröm, hogy egyre több helyen tartják fontosnak a tudatos és szakmai alapokon nyugvó, a zöldfelületekre is koncentráló, környezetbarát fejlesztést – amelynek nemcsak a virágosítás fontos része, hanem például a szemléletformálás is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában