Elképesztő

2024.04.17. 13:00

A világ legnagyobb pontyvadászatának kezdetén: Tizedszer és háromszáz csapat indul

Tizedik, jubileumi alkalommal startol el az Adventer & Fishing International Balaton Carp Cup. A kedvező időjárási előrejelzések miatt sokan abban bíznak, hogy megdőlhet a balatoni pontyrekord.

Zaol.hu

A likebalaton közlése szerint, idén több, mint 25 országból érkeznek csapatok, Kazahsztántól Angliáig, Norvégiától Dél-Afrikáig a világ legnagyobb pontyfogó versenyére, amelyet április 21-27-ig kísérhetnek figyelemmel az érdeklődök. Ezúttal 300 csapat teszi próbára horgásztudását, „körbeülve” a Balaton szinte teljes partszakaszát. A pontyok szerelmesei közel 140 órát töltenek majd a tó ölelésében azért, hogy megfogják, majd egy fénykép elkészítése után visszaengedjék a Balatonba az onnan kifogott óriáspontyokat. A jubileumi verseny értékelésébe minden 10 kg feletti ponty számít, a legtöbbet fogó csapat pedig mesés főnyereménnyel is gazdagabb lehet. Ezen kívül a legnagyobb tő- és tükörpontyot kifogó együttes is díjazásban részesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában