Kiállítás

2024.04.17. 13:00

A pannon csönd képei

Gyuricza Ferenc

A muravidéki magyar képzőművészek egyik legmarkánsabb alkotója Császár Zigon Sebastian (képünkön), akinek legújabb, 2023 végén és 2024-ben festett képeiből Pannon csönd címmel kedden este nyílt kiállítás Lendván, a Bánffy Központ galériájában

Fotó: Gyuricza Ferenc

A muravidéki magyar képzőművészek egyik legmarkánsabb alkotója Császár Zigon Sebastian (képünkön), akinek legújabb, 2023 végén és 2024-ben festett képeiből Pannon csönd címmel kedden este nyílt kiállítás Lendván, a Bánffy Központ galériájában. A tárlat kapcsán Soós Mihály, a szervező Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet igazgatója többek közt arról beszélt, hogy Császár Zigon Sebastian ahhoz a generációhoz tartozik, amely több jelentős képzőművészt – például Orbán Péter grafikust vagy Baumgartner Dubravkot, a Galéria és Múzeum igazgatóját adta a muravidéki magyar közösségnek –, míg a tárlatot bemutató Franc Obal művészettörténész a fiatal alkotó képeinek elemzése során azok színharmóniáját dicsérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában