Több mint százan öltik magukra a hagyományos viseletet

2024.04.17. 19:00

A népviselet napja Zalaváron

Az idén már harmadik alkalommal csatlakozik Zalavár a népviselet napjához, amelyet április 21-én, vasárnap rendeznek.

Győrffy István

Több mint százan jelezték szándékukat, hogy magukra öltik népviseletüket, vagy annak egy darabját, és megmutatják hagyományaikat, értékeiket. Érkeznek résztvevők Balatonmagyaródról, Bókaházáról, Nagykanizsáról, Nagyradáról, Sármellékről, Türjéről, Zalakomárból, Zalamerenyéről, Zalaszabarból, és nem utolsósorban Zalavárról.

Vasárnap 14 órakor a százéves Rózsafüzér királynéja templomnál találkozik a népviseletbe öltözött sokadalom, s a közös fénykép elkészítése után a művelődési házban folytatódik a program. Bemutatkozik a zalavári óvodások csoportja, a Zalavári Kulturális és Hagyományőrző Csoport, a Gyöngyvirág néptáncosok Nagykanizsáról, valamint a Zalamerenyei népdalkör. Fellép Kovács Andrea népi mesemondó, majd bemutatja Galgóczi Erzsébet: A használt koporsó című darabját a szentgyörgyvölgyi színjátszók Vastaps társulata.

Április 22-én, hétfőn a közművelődési szakemberek, polgármesterek részére lesz szakmai nap a művelődési házban, amit a Nemzeti Művelődési Intézet Zala Vármegyei Igazgatósága szervez. Délután a Minősített Közösségi Színtérben lesz a csuhészakkör kiállításának megnyitója. A kiállítást két hétig lehet majd megtekinteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában