Zaol podcast

2024.04.13. 09:00

A minőségi zene magasabb régiókba emeli a lelket – zalai segítséggel váltja valóra álmát a kerkáskápolnai állatorvos

Megszólalt az Őrség új hangversenyzongorája, amelynek beszerzéséhez dr. Gyöngyösi Adrienne ötlete alapján indult közösségi adománygyűjtés.

Szalay Balázs

Dr. Gyöngyösi Adrienne állatorvos a kerkáskápolnai birtokon. A képen Gecse Balázs Gergő „Pirike” nevű tehene, valamint a háttérben a két ökre is látható

Fotó: Dr. Gyöngyösi Adrienne

Minőségi hangszer szolgálja mostantól az őrségi komolyzenei programokat. A nívós zenei eseményekhez szükséges új hangversenyzongorát már fel is avatták az őriszentpéteri Malom Látogatóközpontban. A közösségi összefogás segítségével megvalósult beszerzés dr. Gyöngyösi Adrienne ötlete alapján vált sikeressé. A kerkáskápolnai állatorvossal készült beszélgetésünket folytatjuk a mai alkalommal.

Amint az a korábbi adásból már kiderült, az ideális hangszert zalai segítséggel sikerült megtalálni. Az őrségi kivételes környezetben hagyománya van a nívós zenei eseményeknek. Az elmúlt évtizedekben kiváló művek hangzottak el, nagyszerű előadók tolmácsolásában - a zongoraművészek között pedig Tóth László nevét is megtaláljuk. A zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem intézményegység-vezetője volt az, aki azonnal csatlakozott a kezdeményezéshez és örömmel segített előkeríteni a Malom Látogatóközpont számára legmegfelelőbb használt hangversenyzongorát. A hangszert a Bach Mindenkinek Fesztivál keretében, húsvétvasárnap avatták fel Őriszentpéteren.

A Budapesten született, ám több mint 20 éve Zala és Vas határán élő dr. Gyöngyösi Adrienne a Zaol-podcast vendége ezúttal is. Az Észak-Zalában is kedvelt állatorvos nevét néhány évvel ezelőtt már megismerhettük egy másik önzetlen tevékenység kapcsán. Akkor egész Európát bejárták a móri Gecse Balázs Gergő tragikus haláláról szóló hírek. A fiatal magyar vándor a maga készítette ekhós szekerével „vette nyakába” a kontinenst. Szlovénián és Olaszországon keresztül sétált el Franciaországba, ahol halálra gázolták. Gecse Balázs Gergő állatai az Őrségben élő állatorvos kerkáskápolnai birtokán leltek új otthonra. Dr. Gyöngyösi Adrienne erről a megható történetről is mesél a mai adásban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában