Könnyűzenei repertoárral nyűgözik le a közönségüket

2024.04.15. 18:00

A lelkesedés lendíti előre a Ritmus kórust

A Ritmus Könnyűzenei Kórus megalapításának 15 éves jubileumát ünnepelte szombaton teltház előtt az Inkey-kastély nagytermében.

Benedek Bálint

Telt ház előtt adott koncertet az Inkey-kastélyban a kórus

Fotó: Szakony Attila

Az eseményt Laskai Béla polgármester, a kórus tagja nyitotta meg. Beszédében elmondta: csodálatos, gazdagsággal, sokszínűséggel teli évek állnak a kis közösség mögött. Sok munka, kitartás, melyet polgármesterként is nagyra értékel.

– Egy meghatározó, egymást motiváló emberek csoportja a kórus, akikre jellemző az állhatottság és az alázat - folytatta. - Ezeket továbbgondolva biztosan eljuthatunk a titok nyitjához. A település közössége nevében kívánom, hogy érezzék az ének, a dal összetartó, boldogító élményét és szerezzenek a hallgatóságuknak felejthetetlen élményeket.

A kórust 2007-ben közösségi összefogással alapította Ernszt Katalin és néhai férje, Nemere László. Viszont a Covid miatt két év kiesett az együttes életéből, így valóban a 15 éves jubileumukat ünneplik. A 30 fős társaság vezetője Csöndör-Köves Otilía, aki szintén beszélt a lelkes csapatukról.

– A kezdetektől popdalokat, musical és örökzöld slágereket éneklünk magyar nyelven – mesélte. – Egy nagyon jó, összetartó baráti társaság vagyunk, akiket a szeretet, a tisztelet és a zene iránt rajongás fűz össze. Az év minden hetében próbálunk két órát, nyilván a fellépések előtt ez megsokszorozódik. Az elmúlt években fiatalabbakkal bővítettük a társaságot, ami köszönhető annak is, hogy nem népdalokat, hanem könnyűzenét éneklünk. A nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI tanára, Vámos Yvette nagyon sokat segít nekünk abban, hogy milyen dalokkal bővítsük a repertoárunkat. Mindenki amatőr énekes, de a lelkesedésünk lendít előre bennünket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában