Önkéntes Mancsmentők Egyesülete

2024.04.03. 15:30

A kutyák örökbefogadásában is segítenének a nagykanizsai önkéntesek

Az állatmenhelyen élő négylábúak jóléte és örökbefogadásának elősegítése érdekében nemrégiben Önkéntes Mancsmentők Egyesülete néven új civil szervezet kezdte meg működését.

Benedek Bálint

Az újonnan alakult egyesület tagjai örömmel vitték sétálni az állatmenhely kutyáit, s remélik, a jövőben még többen csatlakoznak hozzájuk

Forrás: ZH

Az egyesület célja, hogy hozzájáruljon a menhelyen élő állatok mentális és fizikai egészségének javításához, valamint ösztönözze az örökbefogadást. A kezdeményezés mögött álló önkéntesek között állatbarátok, állatvédő aktivisták és állatorvosok egyaránt vannak. Az egyesület tagjai első megmozdulásaként közös sétát szerveztek az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület telephelyére, mely során az önkéntesek megismerkedhettek a menhely négylábú lakóival.

- A kezdeményezés azért jött létre, hogy a menhelyi kutyák életét jobbá tehessük - mondta Pintér Andrea, az egyesület elnöke. - Azt szeretnénk elérni, hogy valamennyi eb rendszeresen sétálhasson, s ezeket szervezett körülmények között tehessék. A MancsMentők igyekeznek megtanítani a menhelyre bekerült kutyáknak a séta során elvárható viselkedést. Célunk, hogy a majdani örökbefogadók könnyebben kezelhető kutyát kapjanak, így az örökbefogadás esélyei jelentősen megnőhetnek. A rendszeres sétáltatások, a játék és a törődés jelentősen hozzájárul a kutyák mentális, fizikai egészségének fenntartásához. Érezzék az állatok, hogy valóban tartoznak valakihez, legyen miért várniuk a holnapot.

Elárulta: további terveik között szerepel az örökbefogadást elősegítő rendezvények megszervezése, tanácsadó szolgáltatások nyújtása, valamint az állatvédelmi tudatosság növelése a közösségben. Az egyesület tárt karokkal várja az olyan új csatlakozni vágyó önkénteseket, akik ezekkel a célokkal azonosulnak. Az egyesület megalakulása rendkívül fontos lépés a nagykanizsai állatvédelmi törekvésekben, és várhatóan jelentős hatással lesz a menhelyi állatok életminőségére. Az Önkéntes MancsMentők folyamatosan keresi az együttműködés lehetőségeit helyi és külföldi vállalkozásokkal, önkormányzatokkal és állatbarát szervezetekkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában