Jól halad az új óvoda építése Keszthelyen

2024.04.18. 08:30

A katolikus intézményben négy csoport várja majd a gyerekeket

Idén szeptemberben megnyitja kapuit Keszthely új, négycsoportos óvodája a Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola tagintézményeként, tájékoztatott a veszprémi érsekség.

Péter B. Árpád

A terveknek megfelelően halad a munka, Keszthely új óvodája szeptemberben megnyitja kapuit

Fotó: Halász Gábor

A főegyházmegye leszögezte, ezzel nemcsak a város és a térség óvodai ellátásának színvonala nő, hanem megújul a Kiskastély műemléképülete és környezete, s e történelmi helyszín új funkciót kap. Mindez azt a szándékot szolgálja, hogy Keszthelyen is legyen lehetősége a szülőknek katolikus szellemiségű oktatási intézményt választani, már óvodás kortól.

Az északi és déli szárnyban a hideg- és melegburkolási feladatoknál járnak a kivitelezők
Fotó: Halász Gábor

Dr. Udvardy György érsek korábban elmondta, a Kiskastély épületében a nevelőtestületi, titkársági irodák, a foglalkoztatók, a tornaszoba, a rendezvénytér és a sószoba lesz, az új óvoda csoportszobáit pedig az újonnan épülő modern északi és déli szárnyban alakítják ki. A kertbe tervezett zöld játszótér méltó környezetet biztosít majd a kisgyermekek egészséges neveléséhez, tudatta a kommüniké, hozzátéve: a fiatalok étkezését melegítőkonyha biztosítja.

Jelenleg a Kiskastély műemléképületének homlokzatjavítási, vakolási, festési és belső burkolási munkálatai tartanak, az északi és déli szárnyban, a szerkezetépítést követően pedig a hideg- és melegburkolási feladatoknál járnak a kivitelezők, s az udvaron jól halad a kertépítés is. Ezt a beruházást a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a kormány közös óvodafejlesztési programja finanszírozza.

Az érsekség emlékeztetett: „Keszthely városának és Manninger Jenő polgármester úrnak köszönhetően, a Kiskastély épülete előtti, önkormányzati tulajdonban lévő zöld terület és a hozzá kapcsolódó parkoló is megújul, így széppé és rendezetté válik az épületegyüttes környezete is.

Közben a Ranolder-iskola közzétette: az óvodai jelentkezési szándékot egy nyilatkozat kitöltésével fejezhetik ki a szülők, amit a [email protected] címre küldhetnek el, vagy leadhatják az intézmény titkárságán, a következő egy hónapban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában