Programsorozat

2024.03.04. 15:00

Víz világnapi versenyt rendeznek Nagykanizsán

Idén is komoly programsorozattal készül a víz világnapjára a Pannon Egyetem – Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ és a Kaán Károly Környezetvédelmi Egyesület. A részletekről Gerencsérné Dr. Berta Renáta, az egyetem főigazgató-helyettese és Szabó Eszter, az egyesület elnöke számolt be.

Pásztor András

Gerencsérné Dr. Berta Renáta: Idén is meghirdetjük az iskolák közötti versenyt

Fotó: Szakony Attila

Mint elhangzott: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel az idén is meghirdetik a nagykanizsai és környékbeli általános iskolák számára a Víz Világnapi Vándorkupát, amelynek győztese a Legkörnyezettudatosabb iskola címet is elnyeri. A 10 fős csapatoknak különböző állomáshelyeken kell teljesítenie feladatokat.

– A víz világnapja jegyében március 18-22-e között állandó programok (kísérletek, interaktív foglalkozások) várják a gyermekeket és felnőtteket egyaránt a Soós Ernő Kutató-Fejlesztő Központ Vécsey utcai épületében – mondta el Berta Renáta.

A szervezők számos pályázatot is hirdetnek, ilyen többek között az óvodásoknak szóló 3D modellkészítő verseny, melynek keretében újrahasznosított anyagokból kell a Balaton témaköréhez kapcsolódó alkotásokat készíteni.

– Fotópályázatot is hirdetünk junior és senior kategóriában víz-élet témakörében. A fotókat március 10-ig lehet beküldeni a kaankarolyegyesü[email protected] címre – mondta Szabó Eszter.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában