Fejlesztés

2024.03.17. 13:30

Új gyalogátkelőhely létesül

Új gyalogátkelőhelyet alakítanak ki a Csengery utca és a Kisfaludy utca kereszteződésében. A beruházás részleteiről a minap számolt be Balogh László polgármester.

Pásztor András

Balogh László polgármester a leendő zebra helyét mutatja

Fotó: Gergely Szilárd

Mint elmondta: a csomópontban a gyalogos forgalom biztonságos átvezetése jelenleg kelet-nyugati irányban nem megoldott, ugyanakkor jelentős az ilyen irányú gyalogos forgalom. 

- A vállalkozói szerződést már tavaly év végén megkötötte az önkormányzat, a munkálatok márciusban kezdődnek - jelezte Balogh László polgármester, aki hozzátette: a Csengery utca kopórétegét fel kell újítani annak érdekében, hogy az átkelőhely burkolati jele megfelelően felfesthető, valamint a közlekedők számára minél észlelhetőbb, felismerhetőbb legyen. - A kijelölt gyalogos átkelőhely tengelyének vonalában a meglévő burkolatszint kis mértékben megemelésre kerül annak érdekében, hogy a csapadékvíz-elvezető rendszer átépítésére ne legyen szükség. A vakok és gyengén látók közlekedés biztonságának növelése érdekében a gyalogos-átkelőhely előtt figyelmeztető és rávezető taktilis térkő elemeket is beépítenek. A teljes beruházás közel 7.6 millió forintba kerül - mondta a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában