Pápai ereklye kerül Hévízre

2024.03.10. 11:22

Szent II. János Pál vérét őrzik majd a hévízi Szentlélek-templomban

Hévízi egyházi delegáció érkezett Lengyelországba, Stanisław Dziwisz bíboros-érsek krakkói metropolitához, Szent II. János Pál pápa egykori személyi titkárához.

Péter B. Árpád

A találkozón Stanisław Dziwisz átadta a hévízi küldöttségnek Szent II. János Pál vérereklyéjét, amely képünkön Kiss László esperes-plébános kezében látható. Ezt hamarosan elhelyezik a Szentlélek-templomban.

Ereklyét hoznak haza. Középen Stanisław Dziwisz, tőle jobbra Kiss László esperes-plébános, Cséby Géza tiszteletbeli konzul, a másik oldalon Adorján Marcell és Tóth Tamás káplán
Fotó: Facebook/Cséby Géza

Az 1920. május 18-án született katolikus egyházfő 1978 és 2005 között szolgálta Istent pápaként, s két alkalommal járt Magyarországon: 1991 augusztusában és 1996 szeptemberében. Ő volt 132 év óta a legfiatalabb katolikus egyházfő, s 455 esztendő óta az első nem olasz.

Szent II. János Pál pápa vérereklyéit több helyen őrzik a világon, úgy tudni, a kis üvegcsékből száz van a világon, kiválasztott helyeken. A szentatya halála előtt, egy légcsőmetszés alkalmával vettek tőle vért, s ezt töltötték a fiolákba. Őriz ilyet a burgenlandi Kismarton püspöksége és a darázsfalui plébánia, illetve a rábaközi Szany temploma is. Ez utóbbi nem üvegcsében van, hanem gézlapon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában