"Ültessünk, hogy élhessünk!"

2024.03.30. 07:00

Őshonos gyümölcsfákat ültettek el Lentiben képviselők és jelöltek

Tíz darab, a Kárpát-medencében őshonos facsemetét ültettek el a napokban a Helyi Értékek Háza udvarán a KDNP országos "Ültessünk, hogy élhessünk!" programja kapcsán Lentiben politikusok, önkormányzati képviselők és leendő képviselő-jelöltek.

Korosa Titanilla

Közösen ültetett fát az eseményen Lentiben balról dr. Pál Attila, Molnár Adrienn leendő helyi képviselő-jelölt és dr. Latorcai Csaba

Fotó: Korosa Titanilla

Az ünnepségen először dr. Pál Attila, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke, a Fidesz helyi szervezetének elnöke köszöntötte a megjelenteket és beszélt a Fidesz és a KDNP együttműködéséről. Úgy fogalmazott, hogy ennek alapja a hit, a bizalom és az összefogás. E nélkül nem sikerülne 2010 óta irányítani a pártszövetségnek az országot, illetve a két párt képviselőiből álló önkormányzati testületnek Lentit.

A rendezvényen részt vett dr. Latorcai Csaba, a közigazgatási és területfejlesztési miniszterhelyettes, a KDNP ügyvezető alelnöke is és elmondta, hogy a faültetés kezdeményezése abból a gondolatból indult ki, hogy a kereszténydemokraták tudják, hogy a világ nem a sajátunk, kölcsön kaptuk gyermekeinktől, unokáinktól. Úgy kell óvnunk, vigyáznunk rá, hogy nekik is legyen hol és miből élni.

Fotó: Korosa Titanilla

– Ma divatos környezet- és természetvédelemről beszélni – folytatta. – A baloldal szinte zászlajára tűzi ezeket a szavakat, de hogyha megtekintjük, hogy mit tesznek mindezért és mit tesz a keresztény-konzervatív jobboldal, akkor bizony tapintható a különbség. Hisz miközben a baloldal csak beszél, mi kereszténydemokraták cselekszünk. Ez az akció ezt a cselekvési vágyunkat fejezi ki, mert 2010 óta, mióta a választók felhatalmazásából a Fidesz és a KDNP alkot kormányt, azóta a kormányzás egyik alapelve, hogy a természet és a környezet védelme tekintetében nem ismerünk kompromisszumot. Csak a lehető legmagasabb szintű jogszabályi és természetes elvárásoknak kell minden tevékenységnél teljesülni. Együtt, egymással összefogva védjük meg a teremtett világot.

Majd mindenkit arra biztatott, hogy odahaza folytassa ezt a tevékenységet.

Ezután dr. Császár Zoltán, a KDNP Zala Vármegyei Szervezetének elnöke mondta el gondolatait. Végül a KNDP által támogatott jelenlévő helyi és más megyei pártszervezetek képviselői, képviselői-jelöltjei ültették el közösen a facsemetéket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában