Várják a szolgálat iránt elhivatottságot érzőket

2024.03.07. 12:30

Önkéntes beteglátogató képzés indul Zalaegerszegen

Önkéntes beteglátogató képzés indul április elején Zalaegerszegen, amit a Szombathelyi Egyházmegye a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházzal együttműködve tart.

Antal Lívia

A beteglátogatás heti 1-2 órában végzett önkéntes szolgálat

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Fotó: Stokkete

Horváth István Sándor, a zalaegerszegi egészségügyi intézmény kórházlelkésze elmondta, vallásukat gyakorló személyeket várnak a képzésre, azokat, akik vallási indíttatásból, jó cselekedetként szeretnék végezni a szolgálatot. A beteglátogatás heti 1-2 órában végzett önkéntes szolgálat. Feladat a betegek meghallgatása, lelki erősítése és a velük való közös imádkozás. A beteglátogatók egymást támogató csoportot alkotnak, a későbbiekben évente kétszer lelki és szakmai továbbképzést biztosítanak számukra.

2024. március 15-ig lehet jelentkezni a képzésre, amely április 6-tól május 31-ig tart.

Az elméleti részt orvos, kórházlelkész és gyakorló beteglátogató tartja. Ezt követi a négy alkalomból álló gyakorlat a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház osztályain tapasztalt beteglátogatók kíséretében, amely során a jelentkezők eldönthetik, hogy valóban akarják, tudják-e végezni ezt a szolgálatot. További információ a jelentkezésről és a képzés menetéről a www.szentrafael.hu oldalon olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában