Az egészségturizmusról értekeztek Zalaegerszegen

2024.03.01. 17:30

Nemzetközi konferencia a képzési központban személyesen és online

Az egészségturizmus különböző területén dolgozó szakemberek munkájába, a gyógyfürdők, gyógykezelések lehetőségeibe és a turizmus változó világába nyerhettek betekintést azok, akik részt vettek a VII. Zalaegerszegi Nemzetközi Egészségturizmus Konferencián pénteken. Plenáris előadásokon és szekcióüléseken cserélhetetek tapasztalatot a szakemberek határon innen és túl.

Mozsár Eszter

A zalaegerszegi nemzetközi egészségturizmus konferencia levezető elnöke dr. Varga Zoltán adjunktus, közgazdász, a PTE ETK Egészséggazdaságtani és Egészségügyi Szervező Tanszékének vezetője a monitor előtt köszöntötte a megjelenteket és az online bejelentkezőket. Az első sorban dr. Császár Gabriella, Makovecz Tamás és prof. dr. Boncz Imre kapcsolati dékánhelyettes, intézetigazgató (PTE Egészségtudományi Kar)

Fotó: Mozsár Eszter

A foghíjas széksorok nem az érdektelenséget mutatták, hanem újdonságként online is becsatlakozhatott az a 270 résztvevő, aki regisztrált a szakmai találkozóra. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja a várossal és a Zalaegerszeg Felsőfokú Oktatásáért Közalapítvánnyal karöltve szervezte a fórumot, amit mellettük a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara és az Energiaügyi Minisztérium támogatott.

A zalaegerszegi nemzetközi egészségturizmus konferencián prof. dr. Boncz Imre is bejelentkezett online
Fotó: Mozsár Eszter

A program célja, hogy az egészségturizmusban dolgozó szakemberek megismerhessék szakterületük legújabb eredményeit és eszmecserét folytathassanak egymással a kialakult egészségügyi, gyógyturisztikai, rekreációs helyzetről, a jövő lehetőségeiről.

- Három plenáris előadót hívtunk, mellettük hat szekcióban 46 előadást szerveztünk, az egyiket angol nyelven. A konferenciára az egész ország területéről és külföldről is érkeztek szakemberek, köztük egyetemi oktatók, gyógy- és wellness szolgáltatók, valamint a turizmus területét képviselő előadók – tájékoztatott dr. Császár Gabriella adjunktus, a képzési központ igazgatója. - Az előadásokon a kárpátaljai egészségturizmussal, a fürdővárosok gyógytényezőinek regionális egyenlőtlenségeivel, illetve a főváros gyógyfürdőivel ismerkedünk. Valóban egy szerteágazó területről beszélünk, végzett gyógytornász hallgatóink nagy számban helyezkednek el szállodákban, fürdőkben – tette hozzá a házigazda intézmény vezetője.

A délutáni szekcióülések egyebek mellett az egészségbiztosítás, a különféle szolgáltatások, valamint a sport és rekreáció területének legújabb kutatási eredményeiről szóltak. Emellett a szakemberek értékelték a világjárvány után kialakult helyzetet is, s megvitatták a jövő kilátásait.

Makovecz Tamás, a zalaegerszegi önkormányzat humánigazgatási bizottságának elnöke köszöntötte a város nevében a résztvevőket, s mutatta be mindazokat a programokat, tevékenységeket, melyeket a vármegyeszékhelyen tesznek az egészségesebb életmód népszerűsítéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában