Az iskola névadója előtt tisztelegtek Zalakaroson

2024.03.21. 12:00

Móra-napot tartottak – fotógaléria

A Móra-iskolában már 23. alkalommal szervezték meg az intézmény névadójának tiszteletére a Móra-napokat, melyre 17 iskola 195 tanulója nevezett.

Benedek Bálint

Rákosa Máté a prózamondásban jeleskedett, beleélte magát az előadásba

Fotó: Szakony Attila

Grófné Csatos Andrea, az intézmény igazgatója nyitotta meg a rendezvényt. Elmondta: az ifjú képzőművészek kategóriájában korábban rajzversenyt írtak ki, melyre 15 iskolából 80 pályamű érkezett. A helyezést elért rajzokból minikiállítást rendeztek be az iskola emeletén.

Zalakaroson a Móra-iskolában megrendezett Móra-napokon prózamondás, hangos olvasás és könyvtári játékban versenyeztek a diákok
Fotó: Szakony Attila

– Az alsó tagozatos prózamondó versenyre tíz iskola 37 tanulója, a hangos olvasásra 12 oktatási intézmény 52 felsős, valamint 3. és 4. osztályos diákja vállalkozott – folytatta. –  Ezenkívül a könyvtári játékon egy előzőleg elolvasott kötetből írt feladatlapot 7 iskola 26 tanulója. A gyerekek többsége sikerorientált, de szeretnénk, ha nem feledkeznének meg arról, hogy nem csak a helyezés számít. Az is óriási dolog, hogy miközben készültek megismerkedtek Móra Ferenc műveivel, regényeivel, azok olvasásával. A viadalt támogatta a Nagykanizsai Tankerületi Központ, a Zalakarosi Iskoláért Alapítvány és a szülői munkaközösség.

Fotó: Szakony Attila

A viadalon minden teremben két fős, szakértőkből álló zsűri értékelte a gyerekek teljesítményét. A hangos olvasás kategóriában például Novák Ferenc polgármestert is felkérték erre a posztra. A városvezető különösen örült ennek, hiszen magyar-történelem szakos általános iskolai tanár végzettséggel rendelkezik.

- Kiemelten fontosnak tartom a gyermekek, a jövő generációjának a segítését - fogalmazott. - Megtisztelő számomra, a szívem csücske, hogy itt ülhetek és figyelhetem azt, miként bontogatják a szárnyaikat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában