Farsang helyett tavaszváró forgatag

2024.03.03. 12:30

Kulturális délután Páterdombon

Különleges volt a rendezvények sorában a szombati közösségi program Zalaegerszegen, a páterdombi városrészben. A helyi „Páterdomb a kultúráért” Egyesület a tagok betegsége miatt nem tudta megtartani a hagyományos farsangi vigasságát, így azt néhány héttel később már a tavaszvárás jegyében pótolta.

Mozsár Eszter

Farsangi dalok és népdalok a repertoárban a páterdombi Tavaszváró forgatag műsorában Zalaegerszegen. Balról Schreiner Jenő és Kovács Péter népzenészek.

Fotó: Mozsár Eszter

A Radeczky indulóra koreografált tánccal kezdték a műsort, majd a délután vendégelőadói, a Zalaegerszegért-díjas Harangláb Népzenei Együttes népzenészei csatlakoztak a hölgyekhez. Schreiner Jenő Zalai Prima díjas prímás, zenekarvezető és Kovács Péter népzenész először farsangi dalokkal alapozták meg a jókedvet, illetve erdélyi, felcsíki népdalcsokorral készültek. A műsorban ezen kívül humoros jeleneteket, dalokat és verseket adtak elő a fellépők. A program végén meglepetésképpen a Hattyúk táncát mutatták be a páterdombi „balerinák”.

A Radeczky indulóra táncoltak a páterdombi hölgyek Zalaegerszegen. 
Fotó: Mozsár Eszter

A programon részt vett Gecse Péter alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője, aki érdeklődésünkre elmondta, a városrészben idén a hetven esztendős Radnóti úti óvoda és az ugyancsak hetven éves Báthory-technikum jubileumára is készülnek. Mellette természetesen a közösségi ház kedvelt programjaira és a páterdombi búcsúra ugyancsak várják majd az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában