Esszépályázatot is hirdetnek

2024.03.04. 07:30

Közgyűlést tartott a Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság zalaegerszegi szervezete

Február 29-én, csütörtökön tartotta esedékes közgyűlését a Béke-Shalom Magyar-Izraeli Baráti Társaság zalaegerszegi szervezete, amelyen az ezévi tervekről hozott döntéseket a tagság.

Arany Horváth Zsuzsa

A baráti társaság kezdeményezi, hogy a zalaegerszegi zsidó hitközség közösségi házának terme vegye fel a 2020-ban elhunyt, a hitközség elnöki feladatait több évtizeden át ellátó Siklósi Vilmos nevét.

Fotó: ZH

A Siklósi Judit elnök és Mayer Miklós ügyvezető elnök vezetésével működő társaság a holokauszt 80. évfordulójára esszépályázatot hirdet a város négy középiskolájának (Zrínyi- és Kölcsey-gimnázium, valamint a ZSzC Csány és Ganz Technikuma) diákjai számára, akik a közelmúltban két, a zsidóság és a holokauszt témájával foglalkozó filmet tekinthettek meg a baráti társaság támogatásával. A pályázat témaköre a zalaegerszegi zsidó közösség történetéhez kapcsolódik, az itt élt zsidó emberek életét, illetve a holokauszt miatt elszenvedett tragédiáját helyezi középpontba.

A baráti társaság kezdeményezi, hogy a zalaegerszegi zsidó hitközség közösségi házának terme vegye fel a 2020-ban elhunyt, a hitközség elnöki feladatait több évtizeden át ellátó Siklósi Vilmos nevét, egyben javasolják, hogy az imaterem pedig a holokauszt túlélő, vagyonát a hitközségre hagyó Anhalczer Imréné nevét viselje. A társaság a közösségi médiában megtalálható oldalán várja a kezdeményezéshez csatlakozók igenlő jelzését. 

A zalaegerszegi baráti társaság idén májusban izraeli filmnapokat rendez Zalaegerszegen, majd 2024 szeptemberére tervezi a hagyományos jótékony célú koncertet, melynek a volt zsinagóga adhat otthont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában