Krisztus szenvedésére emlékeztek

2024.03.30. 17:30

Keresztúti ájtatosság Letenyén

Krisztus szenvedésére emlékeztek nagypénteken Letenyén, ahol már évekre visszatekintő hagyománya van a keresztútnak. A hívek 14 kilométert tettek meg, útközben felidézve a stáció egy-egy állomását.

Gyuricza Ferenc

A letenyei keresztút résztvevői, miután megérkeztek a városközpontban álló Szentháromság templomhoz

Fotó: Gyuricza Ferenc

A keresztút az egyedutai településrészen kezdődött, majd a Szent Imre herceg, illetve a Béc utcák érintésével a Béci- és Öreg-hegyen jutottak el a résztvevők a városközpontban álló Szenthátromság templomhoz. Aigner Géza plébános elmondta, a keresztút azért kilenc órakor kezdődik, mert annak idején Jézust is ebben az időpontban indították el vállán a keresztjével a Golgota felé, ahol délután három órakor lelte halálát. A templomhoz való visszatérés időpontját ezért időzítették 15 órára, a 14 kilométeres táv – amely során a városban és annak külterületein felállított kereszteket keresték fel a hívek – pedig a stáció 14 állomására emlékeztetett.

A nagypénteki ájtatossággal a hívek ugyanakkor nemcsak Jézus szenvedésére és halálára emlékeztek, hiszen azt a békéért, a családokért, a betegekért és hazánkért ajánlották fel a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában