A víz világnapján számos településen hívták fel a figyelmet közös kincsünkre

2024.03.26. 15:30

Idén is megkoszorúzták a Balatont

Idén 16 tó körüli településen ünnepelték meg a víz világnapját a Nők a Balatonért Egyesület (NABE), az önkormányzatok, illetve partnereik révén. Zalában Keszthelyen és Balatongyörökön várták az érdeklődőket.

Péter B. Árpád

Keszthelyen Bajzik Lajosné és Vetőné Zeke Erzsébet vezetésével koszorúzták meg a tavat

Forrás: NABE

A Balaton fővárosában Vetőné Zeke Erzsébet, a NABE keszthelyi csoportjának vezetője az idei jelmondat – Víz a békéért! - időszerűségéről beszélt, kiemelve: a lehető legtöbbet kell tennie mindenkinek azért, hogy az éghajlatváltozás és a népességnövekedés mellett, illetve annak dacára is megőrizzük a víz tisztaságát, s e természeti kincsre értékként tekintsünk.

A hűvös idő ellenére sokan eljöttek a hagyományos programra
Forrás: NABE

A folytatásban Vozár Péterné alpolgármester a kezdeményezés fontosságát, jelentőségét emelte ki, méltatva a NABE tevékenységét is, majd Bajzik Lajosné csoporttitkár saját, ez alkalomra született versét szavalta el. Ezután a Gagarin utcai óvodások műsorában gyönyörködhettek a résztvevők, amit – hagyományosan – a Balaton megkoszorúzása követett.

A tervezett további programokat azonban – stílszerűen – az eső képében megjelenő víz nagyrészt meghiúsította, a résztvevők a mindig népszerű kincskereső játékon csupán egy-egy állomást tudtak teljesíteni.

Több településen azonban jó időben – volt, ahol már szombaton – megtartották a játékos vetélkedőt, Balatonkenesén például 25 csapat vett részt a programon, amelynek célja az volt, hogy a fiatalok s idősebbek még jobban megismerjék a települést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában