Háromnapos lelkigyakorlat a készületért

2024.03.13. 16:00

Hévízen és Keszthelyen is tartanak triduumot húsvét előtt

A nyugat-balatoni térség több templomában tartanak húsvét előtt triduumot, vagyis háromnapos lelkigyakorlatot, amely az ünnepi felkészülést, ráhangolódást segíti.

Péter B. Árpád

A keszthelyi triduumot Küsmődi Csongor vezeti a jövő héten

Forrás: Kármel

Hévízen március 14-16., vagyis csütörtök és szombat között tartják az alkalmakat szentmise keretében, minden nap 18 órától a Szentlélek-templomban. A lelkigyakorlatot Vértesaljai László jezsuita szerzetes, a Vatikáni Rádió magyar adásának felelős szerkesztője vezeti, aki családi, rokoni kapcsolatai révén ezer szállal kötődik a nyugat-balatoni térséghez. A szentmisék előtt és alatt gyónási lehetőség várja a híveket.

A keszthelyi Kis Szent Teréz Bazilikában a jövő héten, péntektől vasárnapig tartanak nagyböjti lelkigyakorlatot, amelyet Küsmődi Csongor, a csíkszeredai Szent Kereszt plébánia káplánja vezet. A lelki hétvége pénteken 17 órától a most már hagyományos városi keresztúttal kezdődik, amelyet a Fő téri templomtól dr. Udvardy György veszprémi érsek vezet, s ő lesz a főcelebránsa a Kármelben 18 órakor kezdődő szentmisének is.

Szombaton Várvölgyön, a kultúrházban 11 órától több atya gyóntat, majd délben szentmise kezdődik, a Kármelben 15 órától lesz gyónási lehetőség, 17 órától ifjúsági előadás, 18 órakor pedig szentmise lesz, amelyen Küsmődi Csongor mond konferenciabeszédet.

A virágvasárnapi, 10:30-as ünnepi, körmenetes szentmisén énekelt passió is felhangzik. A szertartás celebránsa ezúttal is a csíkszeredai káplán lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában